26 april 2009

Söndagsfynd

Idag, efter att ha ätit frukost på eftermiddagen (inga kommentarer) besökte jag ett favoritloppis. Ett STORT loppis på Rautakatu 3, Åbo. Där finns två stora rum/hallar med möbler och en hall med bord/hyllor som privatpersoner får hyra. Vi hade själva ett bord där i fyra veckor för en tid sedan, bra ställe. Där går ganska mycket människor och de som säljer har ofta ganska billiga priser, jag tycker det är lätt att fynda där.

Det hade kommit en hel del nya möbler sedan sist jag var där så jag gick omkring en stund bland dem och lät det klia i mina fingrar. Men jag hade inte med mig så mycket pengar (och de tar inga kort där) så vad gällde inköp riktade jag min energi mot mindre föremål.

De här två glasskålarna kostade endast en euro styck, det tycker jag är väldigt förmånligt. Jag har hunnit använda dem redan ikväll, de är bra storlek för många användningsområden.

Den här gulliga porslinskoppen med två öron köpte jag för någon vecka sedan, från samma loppis för typ 40 cent. Jag tycker den är sjukt söt.


Gamla räkneramar brukar jag dregla över, de finns ju lite här och där men är ofta väldigt dyra. Den här var ändå bara 8 euro och så söt, knappt 20 cm hög, så jag beslöt mig för att bli dess ägarinna.

En knoppbräda för 3 euro. Jag gillar ring-mönstret kring knopparna men inte färgen. Den kommer högst angaligen att bli vit vid något skede.

Och så något jag pysslat med i helgen.

Lite "stämpel-poesi". Dikt av Edith Södergran. Att sitta och plocka med stämpelbokstäverna kan vara riktigt rogivande. Stämpelsetet är gammalt, min fammo hade ett som jag lekte med som barn och så för kanske ett år sedan hittade jag ett likadant vid loppishallen i Jakobstad för typ 2 euro. Jeij :)

4 kommentarer:

Kamomilla sa...

Såna jättefina fynd du gjort! Räkneramen är härlig, såna är svåra att få tag på!!

Härligt stämpelset också, just nu är det ju helt rätt!

Lundagård sa...

Vilket underbart stämpelset och så fin tavla du gjort! Snygg modell på bokstäverna. Fyndinlägg är alltid lika roliga att läsa!

Fröken Fräken sa...

Vilka fynd du gjorde! Önskar att det fanns mer loppisar härikring.. fast då skulle väl alla mina slantar spenderas där.
Kul med ett modell äldre av stämpelset, då kan man ju hitta lite mer ovanligare typsnitt!

Ardisia sa...

Filka fina fynd!

Glasskålarna har jag likadana här hemma, 6st med ett tillhörande stort dessertsskål. Har fått alla av mamma. Vet inte vad det är för märke, men något finskt (muurla lasi?) iallafall! Räknetavlan är helt underbar! //Ardisia