30 mars 2009

Att måla eller inte måla...

...det är frågan.

Den här härliga 50-tals (tror jag) byrån i teak har jag fyndat på loppis för något år sedan. Jag tycker väldigt mycket om formen på den, men färgen passar inte riktigt in där vi bor nu. Den passar inte med de andra träfärgade möbler vi har heller. Inför flytten funderade jag på att måla den vit. Men sen ångrade jag mig och tyckte att den var härligt retro och fin som den var. Men nu tror jag igen att jag vill måla den. Jag kan inte bestämma mig.

Det enda som egentligen håller mig tillbaka från att måla den är att det inte går att "redigera - ångra" sen om man flyttar och jag skulle vilja ha tillbaka den ursprungliga färgen.

Hjälp mig! Vad tycker du?

Sen har jag också den här röda kökspallen. Jag tycker om att ha färgklickar, men nu har jag ju målat köksstolarna gröna, så den här röda färgen känns lite överflödig. Den ska jag nog måla vit.

10 kommentarer:

jennym.papper.fi sa...

Hej H. Vilken jättefin byrå. Jag har samma måla/inte måla-problem med ett gammalt skåp i ungefär den där färgen. Ännu har jag inte vågat eller velat måla den. Lycka till med beslutsångesten.

Anonym sa...

Njaaa, måla den inte. Tror jag att jag tycker. Den är så stilig.

Anonym sa...

Riktigt härlig teakbyrå. Skulle den vara i bedrövligt skick skulle jag fundera på att måla stommen vit (men behålla teaken på luckorna), nu verkar den dock vara såpass fin att jag skulle behålla den som den är.

Har du kvar nåt av den gröna stolsfärgen? Om ja, varför inte måla pallen i samma nyans (har dock ingen större skillnad om den är grön, vit eller röd).

Malin Therese sa...

Malin (som hatar teak och tycker det är tacky): fin modellen men jag skulle genast måla över eländet. Då skulle den vara skitläcker i er i övrigt to-die-for apartment...(inte alls avis alls inte alls inte...) Kram!

Anonym sa...

Första besöket på din blogg, som ser riktigt fin ut, och jag hade absolut målat byrån! Den är snygg till formen, men färgen faller mig verkligen inte i smaken, så jag röstar på måla vit! :-)

Ha en bra kväll!

Hälsn Sanna

fröken forsström sa...

Hej vännen. Har inte kommit mig för att skicka och gratta dej under dagen, så jag gör det nu i efterskott. Grattisgrattis! Hoppas du haft en riktigt fin dag, trots skolningen ;) Jag tycker inte att du ska måla den just nu. Vänta tills du absolut känner att den måste vara målad, då är både du och byrån klara när det väl är dags...

Kamomilla sa...

Jag skulle kanske inte måla.... Som sagt så går det inte att ångra. Inte när det är ett sånt material. Vi har en skänk i tv rummet uppe i övrevåningen som jag är så glad att jag inte målat! Dessa gamla retromöbler är trots allt inte ämnade till det och en kommande generation kan gråta många tårar över dessa målade framtidens antikviteter som är värdefullast i orginalskick...

Jag har gråtit över att mina föräldrar har eldat upp eller målat gamla fina möbler med miranol (en svordom för den som vill ha bort färg) så tänk dig noga för!!!

Det går en våg av vitmålande av möbler över bloggvärlden nu och det är väldigt synd för många fina möbler blir förstörda för evigt.. Det är en annan sak om möbeln är i oåterkalleligt skick eller redan trären och misshandlad, så då är det okej.
Måla inte. det är nog mitt råd. Och den lilla pallen- måla i samma färg som stolarna! Det är mitt råd när det gäller den....

Försök att lära dig att tycka om möbeln som den är, eller göm den för en tid. mitt i allt vill man ändra om och så sitter den där som hand i handsken!

Kamomilla

Peter sa...

NEJ! Vore den i sämre skick, hörnstött och flagnad lack så kunde man tänka sig, men då borde man spackla, slipa och måla omsorgsfullt. Risken är nog att ett mållager gör alla fina detaljer kladdiga för det räcker inte med ett lager färg. I värsta fall inte ens med två...

Vitt som basfärg är bra, det framhäver det som inte är vitt, men om precis allt är vitt blir det som då Mr Bean sprängmålade sin lägenhet... ;-)

Hanna sa...

Tack för alla tips! Jag håller nog med er alla som säger att den kanske är i för bra skick för att måla. Det skulle vara synd på den. Och i alla fall tills vidare får den nog hålla sin ursprungliga färg :)

Peter tack för paralleldragningen med Mr.Beans sprängmålande och allt för vita hem :) Haha!

Kotilo sa...

Inte måla! :)