19 februari 2009

Sopsortering

Visst har jag sorterat sopor även tidigare men nu när jag flyttat ser jag det som ett bra tillfälle att skärpa sorteringen och organisera det hela lite bättre. På gården finns nu också kompost som jag inte haft tidigare.

Han jag flyttat ihop med är inte riktigt lika pigg på sopsortering som jag (låt det bli osagt ifall det är jag som är överivrig eller han som visar brister i miljöengagemang). För att få honom att sortera krävs klara direktiv. Titta så fint!

I ögonhöjd på insidan av skåpdörren ovanför soporna ett avfallssorteringsschema där man smidigt kan checka om man t.ex. glömt vad som får gå i brännbart avfall. Schemat hittade jag på Åbonejdens Avfallsservice Ab:s hemsida, bara att printa.

På praktiska plastlådor för glas och metall har jag tejpat fast motsvarande ruta från schemat, för att göra det riktigt enkelt.

Två sophinkar ryms under diskhon, brännbart avfall och bioavfall. I en vit plåttunna från Ikea som är snygg att ha att stå framme har vi påsar för pantflaskor och -burkar och bakom lådorna för glas och metall ska det bli en låda för deponiavfall. Sen ska jag bara lista ut var vi ska få plats att samla kartong och papper. Jag har en idé men vi får se.

1 kommentar:

Lina sa...

Jag kom bara att tänka på det här: http://static0.shopify.com/s/files/1/0001/6905/products/2008_large.jpg?1235481277