18 mars 2013

Campus Allegro, modekreationer och nya bekantskaper

Nu är jag tillbaka i Kristinestad efter några mycket händelserika dagar. Kan inte minnas att jag någon gång tidigare träffat så många nya (och gamla) bekantskaper på en och samma helg.
Vi börjar med det alldeles nya campuset i Jakobstad där bland annat Novias fotoutbildning finns. Campus Allegro invigs hela veckan med en mängd olika program, så finns ni i trakten ska ni absolut göra ett besök, de lär ha guidade rundturer och det är säkert intressant. Otroligt effektfullt med en stor sten inomhus tycker jag.
Det här är tredje våningen där fotostuderanden håller till. Som ni ser är det öppet ner till aulan och tegelväggen ger en känsla av att vara ute fast man är inne. Överallt stötte man på utställningar och konst. När jag på måfå gick genom en korridor i jakten på en tejprulle hamnade jag plötsligt in i en bildkonstateljé. Känslan.
Lockande färg och form. Det fanns gott om sociala mötesplatser runtom i byggnaden. Människor kom och gick. Studeranden hade spännande frisyrer och roliga stilar. Så skönt för själen att finnas i den här miljön, det är just det här jag blivit svältfödd på i Kristinestad. Jag behöver mera konstnärligt flumm och livgivande konst i min omgivning. Jestas.

Förutom olika utbildningar och skolor finns också en del arbetsutrymmen till uthyrning, ni kan ju gissa att jag skulle vara sugen på att hysa in min syateljé här. Men nu råkar jag bo drygt 200 km bort. Får klura lite på det där.

Orsaken till min tvådagars vistelse i Jakobstad var alltså att jag av återanvänt material gjort några modekreationer till en modefotoworkshop för Novias fotostuderanden. Förutom jag fanns också kläddesignern Katarina Eklund (jobbar inte för tillfället med att själv designa) där med några av sina skapelser, en brittisk gästlärare, proffsmodeller från hufvudstaden och stylisterna på nystartade Elevate Concepts. Ja, och förstås 13 studerande. En rörig men kul soppa.

På fredagen fotades Katarinas helheter, jag hängde ändå omkring där hela dagen. Kunde inte slita mig.

Där hänger mina kläder. Två av helheterna går i sailortema så stylisterna hade med sig en livboj som rekvisita.

Jonas hanterade den överdimensionerade rosetten av en trasmatta med stil.

Det blev mycket dokumenterande. Någon som fotar någon som fotar någon.

Alla mattkläder på samma bild! Är så glad att mattexperimentet blev så lyckat.

Så tvingade jag en motvillig stylist att fota mig. Blek i fejset men färgglad i kläderna. Mockakjol och herrskjorta från loppis. 2 euro sammanlagt.

Mycket tidigare än jag hade önskat var jag tvungen att slita mig på lördag och köra ner till Vasa. Först en inspirerande lunch med Lee och sen panikfixa inför Kreagalan. Och så gick den kvällen i ett svep. Prisutdelning, mingel, in till stan, en öl, samtal, en hamburgare och en tacksamt tidig kväll trots allt.

På söndag strålade solen och jag bjöd in mig själv på spontanbrunch till Katarina (som jag tvingade att finnas med på bild). Efter ivrigt prat och flera koppar kaffe slet jag mig och körde hem. Jag hade så många intryck och tankar att smälta efter de intensiva dagarna att jag inte ens kunde ha på radion i bilen.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan
Var får vi se bilderna på dina kreationer?
Hälsar Sussi

Hannasvirrvarr sa...

De dyker nog upp på bloggen, och så kanske det blir någon utställning (?). Och i april blir det ett inspirationstillfälle på Hoppets Stjärnas loppis i Närpes, där blir det nog också bilder...

Tyg och otyg sa...

Vilken härlig tur du verkar ha haft! Det ser ut att vara jättefina miljöer att vistas i.
Mattkläderna är ju verkligen superfina, imponerande att ett så tjockt material kan fås att sitta så snyggt! Bra jobbat!

Ninette sa...

Vad spännande! Mattkläderna ser jättehäftiga ut!

Mankasfashion sa...

Snyggt Hanna!
Kul att det går bra för dig och att dethänder en massa för dig!

Hannasvirrvarr sa...

På fotolinjens fb-sidan finns också en del bilder:

http://www.facebook.com/pages/Fotolinjen-YH-Novia/261358003149

Lundagård sa...

Mattkläderna är så BÄST! Supersnygga bilder också, de några som skymtat här och på fb. Hoppas få se fler!

Lundagård sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lundagård sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Emilie Winberg sa...

Så sinnesjukt snygga foton!