17 februari 2013

Veckans klädsamma uttalande

Outfits från den gångna veckan.
Ylletröjan högst upp till vänster är mitt senaste loppisköp. Jag kallar den fultröjan.

Jag får ibland för mig att jag genom att klä mig i lite smått groteska klädesplagg gör en protest mot den kvinnliga utseendefixeringen.

Samtidigt som jag tycker om estetik, färg och form och att uttrycka min kreativitet genom kläder så hatar jag att det ligger så mycket fokus på kvinnors utseende. Att man verkar blanda ihop det med människans värde. De senaste åren har jag blivit riktigt bra på att inte alls bekymra mig över hur jag ser ut. Och jag blir galen när jag tänker på hur mycket tid, pengar och ångest kvinnor generellt sätter på skönhet.

För någon kanske det låter otroligt paradoxalt att störa sig på utseendefixering och samtidigt publicera outfit-bilder. Men för mig handlar det om helt skilda saker. För mig handlar kläder och utseende om att uttrycka mig kreativt (eller ibland om att provocera lite grand), eller vissa dagar handlar det bara om att inte vara naken (jag orkar så klart inte vara kreativ varje morgon). Ibland vill jag klä mig i söndriga jeans och bölsig collegetröja och ibland njuter jag av att klä upp mig i högklackat och något kvinnligt.

Det viktiga är att det är jag som bestämmer! Jag har makten över hur jag klär mig och hur de kläderna får mig att känna mig. Och vad andra tycker det är riktigt jäkla skitsamma.

4 kommentarer:

Kamomilla sa...

En riktigt sund attityd!! Bra att du ryter till lite!

Fia sa...

Fultröjan var så ful så den var fin ju! Ful-fin!! I love it!

Maggie sa...

Jaa! Bra skrivet! Hräliga färger förresten.

Lina sa...

Älskar fultröjan, den är hur fin som helst! Och kloka ord om kläder och utseende och kreativitet. Jag brukar tänka att det är viktigt att hålla koll på för vems skull man gör saker. Om man klär sig fint/kvinnligt/inspirerande för sin egen skull är det ju oftast bara bra och helt rätt.