5 december 2012

Konstruktiva samtal: julkortet

Det gick inte så bra när jag på hemmaplan igår försökte fiska beröm för julkorten jag gjort på pysselkvällen. Det resulterade i en tvist om färgen på en gran. Jag hävdade att jag använt guldfärg och han pratade om färgen på diarré. Eller skviiro, om man så vill.

Lite senare försökte jag istället fiska medlidande eftersom mina alster fick sånt skit mottagande. Han försvarar sig med att säga att om jag vill ha hans tycke ska jag undvika färgen brun, som är den fulaste han vet.
- Men det hade jag ju gjort! Det var en grå kartong och en GULDfärgad gran!
- Brunt papper, brun gran.
- Nej!
- Jo.

4 kommentarer:

Tyg och otyg sa...

Haha! Det är lustigt det där hur olika man kan uppleva färger. En kollega och jag hade tidigare ett gemensamt arbetsrum med en fondvägg, som jag tyckte var beige, men hon hävdade att den var grön. Vi kom aldrig riktigt till något konsensus i frågan. :)

Det låter f ö som om du gjort liknande julkort som jag. Mina är också av grå/naturfärgad kartong (baksidan från kollegieblock) med granar, mina granar är dock varken guldiga eller bruna, utan klippta av boksidor.

Hannasvirrvarr sa...

Tyg och otyg - Och mina granar är trycka i guld på boksidor, haha!

Päivi sa...

Hanna,man ser vad man vill se... :)

Tyg och otyg sa...

Great minds think alike! :) Ska bli kul att se hur dina ser ut, jag har inte hunnit blogga om mina heller, ska fota dem på lördag när det eventuellt är ljust tänkte jag. :)