21 november 2012

Materiella begär

Jag har ju inte köpt nya kläder (eller inredningsgrejer) på drygt 2 år. Några enstaka skopar har jag varit tvungen att köpa, för att jag på riktigt har behövt. Lite underkläder och strumpor har jag också köpt, men betydligt mindre än tidigare. En orsak till att det är lätt för mig att inte köpa nya kläder är helt enkelt att jag inte går i klädbutiker. Här på orten finns inte ens sådana klädbutiker att det skulle börja klia i bankkortsfingrarna.

Men nu har den där nätbutiken som har annonser överfuckingallt på nätet gått och orsakat ett fruktansvärt habegär hos mig. Jag piskar upp min motståndskraft allt vad jag kan för att låta bli att köpa skor jag varken behöver eller har extra pengar till.

Men oj vad de är fina...

Har ni bra tips på hur man motarbetar fåniga materiella begär?

5 kommentarer:

Maggie sa...

Ojojoj, de där var verkligen läckra skor... Själv försöker jag undvika situationer där jag ser (onödiga)grejer som jag potentiellt vill ha. Eller så betalar jag räkningar. Det brukar döda lusten att göra av med pengar :P

Helena Högberg sa...

Jag tittar aldrig åt kläd/sko-reklamen på nätet. Jag är ENORMT kinkig med passformen de få gånger jag handlar något, så det blir ändå aldrig näthandel eller postorder, för man kan inte prova. Skorna ska vara jättesköna och sitta perfekt, eftersom jag bara handlar när de går sönder, likaså kläder :)

Anonym sa...

Men i bland hittar man just de där skorna eller stövlarna som man bara vet att det är de som man vill ha och då tror jag att de är svåra att motstå, man vet ju aldrig om man hittar dem igen.... Slå till och köp dem innan du ångrar dig. Har man inte köpt nya kläder på länge så måste man väl få unna sig.... Eller? Mvh/Anette

Sofie sa...

en möjlighet är ju att hitta riktigt fula (men bekväma) skor och stajla om dem! jag har liknande skor men i pissgul mocka, int på naa näär lämpliga för nordisk höst-vinter. jag funderar på att måla dem eller klä över dem. så jag vill fråga dig, o österbottens refashion-prinsessa;) har du gjort det nångång målat eller limmat på mockaskor och hur blev i så fall resultatet?
stor kram och grattis till årets UngMartha!
kram!

Hannasvirrvarr sa...

Maggie - Jo tack, betalade nyss företagspensionsförsäkringen ;)

Helena - Sant, att köpa skor via nätet tror jag faktiskt inte heller att jag gjort. Och inte brukar jag klicka runt mig på reklamen heller men tyvärr råkade de finnas synliga på flera olika sidor.

Anette - Ja, det finns ju flera sidor av det där. Visst ska man unna sig nu som då. Men samtidigt så är jag lite trött på det här "vardagslyx-tänket" och materiella unnandet som vi lever i. Sist och slutligen är det ganska befriande att ibland bara tråna efter något och inte varje gång köpa mera grejer till överflödet. Och så är det helt andra sorts skor som jag egentligen behöver för tillfället.

Sofie - Tack! Och nej, jag har inte testat att måla på skor men Underbara Claras syster Anna Lidström har bloggat om det flera gånger. Jag ska ge länkar i ett inlägg! Har tänkt pröva själv för mina vinterskor är alldeles uppnötta, men jag borde först hitta ett par nya ifall det inte går att använda de gamla efteråt ;)