27 november 2012

Några tankar

Igår sydde jag gardiner på löpande band från nio på morgonen till halv tio på kvällen. Och idag har jag ätit kladdkaka. Inte för att att fira att jag sydde så många gardiner igår utan för att det helt enkelt är det mesta jag fått till stånd idag (jag bakade den inte ens själv). Balans är inget jag behärskar. Så verkar det nu bara vara.

Ikväll har jag varit på närstudieträff i min företagarutbildning. Temat var bokföring och bokslut. Och det här med ekonomi alltså. Jag är så okunnig. Inte helt dum i huvudet men otroligt okunnig och fast jag inte ens i smyg drömmer om att sköta bokföringen själv så är det frustrerande att inte riktigt förstå hur vilka pengar rör sig var och när och vad det betyder. Jag har dock en viss fallenhet för siffror och matematik och skulle å ena sidan gärna lära mig mera om ekonomi. Företagsekonomi och världsekonomi. Men å andra sidan skulle jag kanske gå under av cynism då. För egentligen hatar jag pengar. Eller inte pengarna i sig men att pengar styr världen, att de alltid verkar vara viktigast.

Och sen en sista sak för ikväll. En detalj som verkligen kan reta gallfeber på mig i trafiken. När folk börjar blinka först när de redan är halvvägs över i andra filen eller redan mitt i svängen. Det är ju för fasen ingen vits alls att blinka då mera. Då vill jag tuta och gorma blinka i tid eller stanna hemma. I övrigt är jag en relativt sansad bilist.

4 kommentarer:

Maggie sa...

Hehe, jag är likadan när det kommer till rondeller och folks icke-existerande blinkande eller antiflow (stannar före rondellen som om det fanns en stoppskylt!).

Nette Cecilia sa...

råkade ut för en sådan där blinkande bilist igår morgon ,kom ihåg serien Sveriges värst bilförare ,där frun satt bredvid mannen och sa försynt blink , blink ,kram Nette

Waenthoronien sa...

Jaa, det där med att blinka i tid och på rätt ställe verkar onekligen vara mycket svårt, och det märkliga är att jag tycker mig se att samband: det blir svårare och svårare ju dyrare bil man har. Månntro dyra bilar har blinken placerad på nåt märkligt, svåråtkomligt ställe?

Nä men skämt åsido, det är frustrerande. Och som Maggie sa, rondeller! Det mest komiska och förvirrande jag varit med om var när personen i bilen framför blinkade till VÄNSTER innan han körde in i rondellen. Liksom, whaaat? Nå, sen körde hen trekvartsvarv så nån sorts logik kanske det fanns, men ändå...

Hannasvirrvarr sa...

Maggie - Ja, don't get me started on rondeller och folks blinkande och icke blinkande i dem.

Nette - Den var bra!

Waenthoronien - Hahaha, ja det var ju verkligen ett nytänkande sätt att blinka i rondellen.