7 augusti 2012

Vips en brudklänning!

Den här veckan är det Romantikvecka i Kristinestad och ikväll var det som en liten bröllopsmässa på Wanha Tupa med lokala företagare som ställde ut. Fast jag personligen inte är så mycket för romantik och bröllopsfrossa så insåg jag att det som ny företagare är ett ypperligt tillfälle att synas. Därför bestämde jag mig i så god tid som i torsdags (!) för att delta med en brudklänning.
Jag ringde in en ilbeställning på ekologisk bomullssatin från Eva som säljer ekologiska tyger på Organic A. Sen letade jag fram en spetsgardin (köpt på loppis) som jag tyckte hade fint mönster och samma färg som tyget.Sen gick fredag och lördag åt till annat men på söndag skissade jag upp modellen och konstruerade mönster. Igår såg det ut så här när jag gick hem klockan nio.  Och en tvåtiden idag var jag så gott som färdig. Klänningen är ofållad, onödigt att öda tid på sånt i denna pressade situation. När klänningen hittar sin rätta ägare får man genast fixa rätt längd. Jag hade tänkt mig ett sidenband i midjan men sist och slutligen tyckte jag det var finare utan.

Klänningen är alltså till salu så har man frågor eller vill komma och pröva den är det bara att ta kontakt.
På Wanha Tupa fanns bl.a. modellbrudpar och en liten tjej med en fin dräkt. Mot seinon spelades det dragspel i köket och det var så mysigt att jag höll på att förälska mig i folkmusik.

11 kommentarer:

Eva sa...

Så roligt att se resultatet! Duktiga du! Man vet vem man ska vända sig till ifall man behöver en bröllopsklänning med kort varsel ;)

IVF-Karusell sa...

Men så duktig du är! Jättefin!

Ninette sa...

Du är duktig på att sy du!

Anonym sa...

Enkel och fin klänning! När du kommer hem näst kan jag ju dra nån shottis eller polska för dej på fiolen, fniss...det tyckte ni väl om när ni bodde hemma, :-D
Mamm

Evasleva sa...

Oj vad mycket som hänt medan jag har haft semester och varit borta från datorn!
Vad roligt med ett arbetsrum! och vilken fin klänning!
och jag tror du har helt rätt ang dina tankar om kroppen. När man använder den och märker att den är rätt bra att ha till massa olika saker och att den är stark och duglig (för min del att den klarar av att bära och föda barn!) är det inte alls lika lätt att tycka illa om den.

Hannasvirrvarr sa...

Eva - Och stort tack till dig som också var otroligt snabb och serviceminded! :)

Mam - Det är som om jag skulle vara mera mottaglig för dragspel och gubbar när det gäller folkmusik :P

Evasleva - Tack och tack och välkommen tillbaka till cybervärlden ;) Jag var också rätt så oaktiv tidigare under sommaren, skönt det också :)

Ann-Charlotte sa...

Wow, vad duktig du är!

Christina sa...

Den är jättevacker. :) Kanske jag har dig att fixa min bröllopsklänning den dagen det blir aktuellt. ;)

lillavild sa...

Hur mycket skulle du ta för en skräddarsydd bröllopsklänning av enklare modell?

Bröllopsmagasinet sa...

Ååh, den blev jättefin!

verkstaden verstas sa...

Så enkelt och så snyggt.