2 augusti 2012

Några tankar om kroppen plus dagens

Såhär tänker jag. Förr var kroppen i första hand ett verktyg (då när kroppsarbete för de flesta var en förutsättning för mat på bordet) medan den idag i första hand är ett utseende (när många använder huvudet för att tjäna pengar för att köpa mat på bordet).

Nu är jag absolut inte ute efter att värdera olika sorters jobb och påstå att alla borde vara bönder. Men jag tänker att en hel del onödigt kroppsmissnöje kanske har en grund i det att vi inte använder kroppen så värst mycket. Inte tänker på den som ett verktyg utan som ett utseende.

Jag känner mig i alla fall mera nöjd i min kropp så fort jag använder den fysiskt. Tar i och svettas lite grand (eller skapar något med händerna, svetten är inte en nödvändighet). Om det då handlar om att skyffla hästskit, klippa gräsmattan, genomföra ett gympass, lära mig jonglera eller virka mormorsrutor. Jag tycker att vi borde fokusera lite mera på hur vi kan använda vår kropp, inte hur vår kropp ser (eller borde se) ut. Inte för att skapa prestationshets men för att lätta på snygghetshetsen.

För att illustrera det hela kommer här dagens outfit gående på styltor.
Jag har på mig världens skönaste jeans från loppis, charmig jeansväst från Lundagård och troligtvis mitt mest använda h&m-plagg någonsin, den randiga toppen som jag köpte för många år sedan.

2 kommentarer:

Ninette sa...

Det stämmer säkert som du säger, och framför allt behöver man ju inte lika mycket gå på gym eller tänka på att trimma kroppen om man gör mer fysiskt arbete - jag önskar jag kunde gå på styltor som du, men i brist på det har jag skaffat mej en manuell gräsklippare som är kul den med! :)

Anonym sa...

Det var en bra distinktion, det där med utseende eller verktyg! Och jag gillade din idé med mönster på bordet, blir glad av saker med smart uttänkt funktion!