14 augusti 2012

Morgonintervaller

Det var en vacker morgon idag. Havet låg stilla, solen var uppe, dagg i gräset, det var svalt och friskt men inte isande kallt. Perfekt för att äta frukost på balkongen, om det inte varit för att vårt balkongbord för tillfället fungerar som symaskinsbord här i ateljén. Nåväl, jag gick i alla fall ut på balkongen och ställde mig lutande mot räcket och åt min smörgås samtidigt som jag njöt av den friska morgondoften i naturen.

Jag får syn på en liten hare nedanför balkongen. Det har körts upp en väg där när de hållit på och borrat för nytt värmesystem och på den vägen sitter den med perfekt kamouflagefärg. Plötsligt rusar den iväg i full fart som om den hade blivit skrämd av något. Den försvinner bakom ett buskage en bit bort och jag tittar ut mot havet istället. Men så kommer den tillbaka i lika rasande fart och ungefär där den suttit tidigare saktar den in, vänder och rusar igen mot andra hållet. Och efter en stund upprepar den övningen. Jag hade ingen aning om att intervallträning ingår i harens morgonrutiner.

4 kommentarer:

Monica sa...

Alltid lär man sej nåt nytt :)

Red sa...

Den har hepuli! :D Kommer ej på ett svenskt ord för det dock? Lunisen brukar göra så på mattan, springa fram och tillbaka och typ göra volter i luften, haha. Mycket underhållande.

Hannasvirrvarr sa...

Monica - Jo, både mer och mindre viktiga saker...

Red - Hepuli är ett mycket roligt ord!

Anonym sa...

Har du sett att du finns med som bloggtips i Ålandstidningen? :) http://heidiskaos.blogspot.fi/2012/08/bloggtips.html