1 juli 2012

En loppisskatt

Mig veterligen har ingen hittat skattkistan i slutet av regnbågen, men låt mig istället visa er skattkammaren i slutet av Alesundsvägen i Kristinestad. Ett sommarloppis inhyst i en bod vid havet, mellan ett sommarcafé och en mattvättplats.Ser du det här, har du kommit rätt. Kolla förresten in den otroligt charmiga barnvagnen!Inne i boden är det dunkelt men fullt med härliga klänningar på rad.  Blommigt värre. Den fina 50-tals klänningen till vänster fick jag ta hem och pröva i lugn och ro eftersom vi båda misstänkte att min överkropp är för lång och midjeskärningen hamnar för högt upp. Det gjorde den också, men inte så mycket att det ser för bedrövligt ut. Annars passade den nämligen oväntat bra. Tror nästan nog att jag måste köpa den. Fint broderade fickor på en vit klänning. En turkos jumpsuit, eller vad man ska kalla det. Tänker lite på Abba. Äppelklänningen i jersey är tillverkad i Oravais i tiderna. Förutom klänningar finns det en del skor, hattar, väskor, kärl och pyts. Absolut värt ett besök. Öppet lördagar och söndagar från kl. 12.

9 kommentarer:

Lundagård sa...

Vilket härligt ställe, ångrar du dig gällande den blommiga klänningen så köper jag den! :-)

malin sa...

Där hade jag antagligen handlat ihjäl mig! Åh, varför finns det inte såna loppisar här i närheten.

katarina sa...

Tack för tips!
I späda barnaår (1-5) har jag faktiskt bott på Alesundsgatan!

Anonym sa...

Oj, gudnåde, sådan skor som hänger under taket hade jag på 1970-talet. Oj, vad jag älskade dem, varma var de också, klart lappgubbarna visste vad de skulle ha på fötterna där uppe i norr som höll för kölden!

Katri

Christina sa...

Vilket härligt ställe, den blommiga klänningen längst upp till vänster blev min favorit. :)

Fia aka. Mollys Mamma sa...

Äppelklänningen var ju helt underbar!!

Waenthoronien sa...

Varför ska det vara så långt från Åbo till Kristinestad? Eller inte är det väl, men jag har redan gjort min Österbotten-sommar-bilresa :|

Sanna sa...

Åhh vilket läckert ställe! Önskar att man bodde lite närmare så man kunde göra ett besök..men men.. =)

Ha en fortsatt fin sommar <3
Kraaaam
Sanna

Anonym sa...

Loppis i härkmeri denna vecka!