21 juli 2012

Diverse inköp, färger och ränder

Jag har fått lov att måla en vägg i mitt arbetsrum i en FÄRG. Men det är helt hopplöst svårt att bestämma sig. Det har länge lutat mot en grön färg, men grönt finns i så otroligt många nyanser. Åtminstone en gång bestämde jag mig för den som finns högst upp på färglappen jag håller i och en gång bestämde jag mig för den lägst ner på samma färglapp. Just nu vet jag inte. För det finns ju en massa andra färger också. Som den där gråblåa högst upp, eller en lagom dämpad orange. Eller senapsgult. Eller hallonrött.

Säkert är i alla fall att det ska bli en ordentlig färg, jag får absolut inte fega ur och måla grått eller en så ljus nyans att det inte ens går att avgöra vad det är för färg. Vad har ni för åsikt?

Det här häftet köpte jag i en matbutik i Larsmo, "100% recycling" står det innanför pärmen. På storloppis, på torget i Jakobstad i måndags hittade jag en (högst sannolikt) hemvävd tygbit som visst är ämnad för Pedersöre folkdräkt. På torget köpte jag också en randig trikåtygbit. Senaste tillskottet bland tygkassarna känns lite indianinspirerat. Vill du ha en för 12 € + postkostnader så mailar du (hanna.enlund@gmail.com). En fin wc-skylt av en gammal bokpärm köpte jag också på Jakobstads torg av Ingela. Återanvändning precis i min smak!

10 kommentarer:

Malin sa...

Igår i Prisma föreslog jag åt Caj att vi hastigt skulle titta på väggfärger. Haha, sa han. Och nä, hastigt kan man ju faktiskt inte bestämma sig.

Men en sak som nog är bra är att tänka på att alla färger som ser små och bleka ut på pappret blåser upp sig och blir överväldigande på stora ytor. Det kan vara bra att provmåla. Fina färger har du att välja mellan. Visst bloggar du om resultatet sen?

Fia aka. Mollys Mamma sa...

Jag röstar på den under den gråblåa, den påminner om häftet du köpte. :) eller, så målar du väggen liksom väskan du hitta i "Selimas". :D

Christina sa...

Det är jättesvårt att välja vare sig det gäller tapeter eller målarfärg. Hur som helst så tror jag nog att du hittar en snygg färg sen.

Anonym sa...

Hej. Ja jag tycker ju som bekant om varma färger, jag skulle välja en orange färg. Tycker inte alls om det gröna :-) Men du väljer förstås själv, det blev inte katastrof heller när du rakade huvudet så allt går säkert... :-) Mamm

Ika sa...

Den blåa, fast jag tycker den är mera turkosblå än gråblå. talar vi ens om samma färg nu? Men den jag tänker på är ljuvlig.

Anonym sa...

Hejsan!
Den gråblåa är väldigt fin..passar superfint med mörkbruna möbler och detaljer till.
Ha en bra dag..mvh/Anette

Frida sa...

Hej! Surfade runt lite och trillade in här, vilken fin blogg du har! Fantastiskt fina och somriga foton!

JcS sa...

Som någon sa tidigare, kan ljusa färger (på de där små provbitarna) i verkligheten bli ganska starka på en större yta. Provmåla på någon stor skiva av något slag och se hur både färgen passar in och hur den fungerar tillsammans med naturligt ljus och i lampljus.

Sedan kan ju olika färger ge olika stämning i ett utrymme. T.ex. gröna färger är lugna, stärkande och vilsamma. Orange färger stimulerar kreativiteten, värmer och är mysiga. Blå färger däremot associeras till klart tänkande och lugna, meditativa miljöer.

Anonym sa...

http://draktbyra.brage.fi/draktbyran/folkdrakter_/draktbilder/

Tack för en inspirerande blogg. Tittar in allt i mellanåt.

Hannasvirrvarr sa...

Malin - Jepp, resultatet kommer nog upp på bloggen!

Fia - Det lutar mot något sådant just nu.

Mam - Hehe...

Ika - Ja, kanske den far mer mot turkost, fast lite sådär dämpad...

Frida - Tack så mycket!

JcS - Jo, det var en bra point det där med att färgen ser blekare ut på den lilla lappen.

Anonym - Tack så mycket själv! :)