30 juni 2012

Färglek på sommarbordet

Det senaste loppispysslet till ÖP innan sommaruppehåll bestod av lekfulla bordsdekorationer. Med färgglada dukar (en sidogardin kan fungera lika bra), sommarblommor och de där samlingarna med små kaffekoppar eller skålar från loppis kan man skapa bordsdekorationer som piggar upp nästan vem som helst.

Duken här ovan till vänster är egentligen ett dynvar, men det var så fint så jag ville ta med det. Men nu vet ni.

5 kommentarer:

E.R.R.Y sa...

Tjusigt! Vilken underbar kombination av mönster och färger på den första bilden - love it! :)

Linda sa...

fina loppisfynd!! :) Jag ska snart åka till Kristinestad och hade varit glad om du ville tipsa om lite mysiga butiker och nåt mysigt cafe kanske?? :) Tack på förhand!!

Hannasvirrvarr sa...

E.R.R.Y - Tack! :)

Linda - Oops, lovade visst göra det redan tidigare?

Okej, vad gäller café så finns det faktiskt inte så mycket att välja på. Satsa på Café Amanda i Corner-huset, alldeles invid torget. Goda "hem"bakade grejer, alltid fräsch lunch och är det inte lunchtid men man vill ha mat så gillar jag deras ugnspotatis. Vill man sitta ute så har de nyligen fixat en uteplats på baksidan också. (I Corner finns också en presentbutik)

Också intill torget, bredvid biblioteket finns en liten fin affär Vinkel (inredningsprylar och presenter), där har funnits café också men det har inte kommit igång efter renovering ännu. Butiken är dock öppen.

Längs sjögatan en knapp km från torget mot Vasahållet finns Lilla Gårdsbutiken (tyg, garn, hantverk, presenter).

Alldeles vid torget, mellan Talas och en försäkringsfirma finns Willa Werneri och i ett av deras rum finns en Popup Shop med lokalt hantverk (några produkter av mig också).

Röda Korsets loppis finns numera alldeles i centrum också, ingången finns på en innergård, ungefär bakom biblioteket. Ser du specsavers är du i närheten.

Om du är här på en helg och har tillgång till bil kan jag tipsa om ett fint loppis en bit utanför. Längs Alesundsvägen, ända ut till havet i en bod (kolla in alesundsv. på en karta). Det borde vara öppet efter 12 på lördgarar och söndagar.

Passa på och ät lösglass om det är fint väder, de är generösa med glassen här. Speciellt ute vid campingen!

Förresten, under somrarna har de också café i Felénska gården (museum). I hörnet av strandgatan och parmansgatan.

Linda sa...

Tack Hanna!! ska genast skriva ner dina tips.. :)

verkstaden verstas sa...

Oj vad fint! Vackra färger.