1 juni 2012

Ett loppis ni måste besöka

Igår var verkligen en heldag med loppis. Efter björneborgsfiaskot slog jag mig ihop med en vän och satsade istället på Vasa den här gången. Och det lyckades bättre, jag kom hem med tyg och textil två tvättmaskiner fulla. Den här platsen som inte direkt utger sig för att vara ett loppis men nog är det ändå, är helt i min smak. Stället ska tyvärr stänga helt den 16 juni så nu får ni så lov att skynda er dit och hjälpa till med tömningen. Rabatt på det mesta. Butiken finns precis bredvid SPR-kirppis och mittemot Jupiter. Där finns allt från rostiga skruvar till flera Billnäsmöbler (de hade dock saftiga priser). Som sagt, både dyrt och skrot. Jag som var ute efter tyger hade tur för det gick billigt. Det fanns en hel korg med gamla glasögon och ett par av dem hade osannolikt tjocka förstoringsglas till linser. Jag såg verkligen ingenting med de där brillorna, jag kunde just och just urskilja kameran som en mörkare fläck när Fia fotade mig. Inspirerad av Lundagård tänkte jag att det är bäst att leta rätt på ett par roliga bågar till den dag jag behöver glasögon på riktigt. De här köpte jag för säkerhetsskull.
I Övermark stannade vi till för barnvakt och fick ta del av lite landsbygdsidyll (nog för att landsbygden flåsar en i nacken i Kristinestads centrum men här bjöds vi verkligen på idyllen, med höns - och en otroligt ståtlig tupp - kring hela gården och ån som rann förbi tomten). Med mig hem fick jag både ägg och tomater. Och en söndrig dragkedja, ni vet, byteshandel.

10 kommentarer:

Hanna sa...

Oj, tack för tipset! Jag gillar Charles Lindholm, men jag trodde att det hade stängt för länge sedan.

Hannasvirrvarr sa...

Hanna - Det var stängt några månader i vintras men nu har det varit öppet några månader innan det tydligen stänger helt. Synd på så härligt ställe, hoppas du hittar något! :)

Anonym sa...

Skratta så jag tänkt piss på mig när jag såg de första bågarna du hade på dig :) Ha, ha, ha, vill inte få stopp på flabbet! De ska du ha på bröllopet ;)

Tycker Katri.

Hannasvirrvarr sa...

Katri - Ja vet de är väldigt roliga. Fasen att jag inte köpte dem! :)

Christina sa...

Borde verkligen besöka det där stället, om inte annat så bara för att få se det. :)

MUVIBANK sa...

Hej! vet du om det fanns några glas vitrin eller trä hyllor i vit?

Vi hörs

Anonym sa...

Vem är det som har höns i övermark? Jag å vill!

Liisa Mendelin sa...

Tack för att du tipsade Hanna! Flög dit igår och hittade mig en helt underbar gammal singer-symaskin. För halva priset. Helt sjukt. Håvade också hem en kasse med "tyg". Så synd att han ska sluta.

Hannasvirrvarr sa...

Christina - Jaa, do it!

Anonym - Min kompis systers familj.

Liisa - Roligt att höra och ja, verkligen synd att han slutar.

Kitten sa...

Hah, jag har också handlat glasögon från det där stället - ett par 50-tals kattglasögon+läderfodral för typ en euro? Men det var allt jag hittade den gången...Två tvättmaskiner fulla låter roligare!