27 maj 2012

Höjden av oflyt

Låt mig berätta om min otroligt osköna lördag.

Jag skyndade på min postrunda mera än vanligt för att snabbt hinna iväg till Björneborg för en heldag med loppisar. Jag hade sett info om någon sorts uteloppis/skrotdag och tyckte att det lät lovande. Det var det verkligen inte!

Det var inte ens 10 försäljningsbord och där fanns inget av intresse men däremot en gammal kvinna som försökte tvinga på mig fula halsband. Lite lagom besviken styrde jag istället mot ett litet favoritloppis där jag hoppades hitta trevliga och mycket billiga tygbitar. De hade stängt denna lördag!
Vilken besvikelse. Jag stod suktande och tittade in genom fönstret en stund, fotade ett höghus och fortsatte med nästa loppis på listan.
Den här shoppingvagnen för 14 euro var troligtvis det mest spännande jag stötte på. Jag var lite sugen på att köpa den men kunde inte komma på något användningsområde tillräckligt praktiskt för att uppväga platsen den skulle uppta. Men den, och två till finns på Harmaalinnantie 23 om någon annan känner sig manad.

Otroligt glest med fynd, däremot vällde hyllorna över av noppig, massproducerad skit till nutidens kläder blandat med löjligt dyra Arabiagrejer.
Jo, så fick jag en parkeringsböter också. Jag betalade nog i automaten men chansade och gick några minuter längre på loppiset och just under de minuterna var parkeringsövervakare på plats.

Det var en solig dag och bilen förvandlades till bastu. Chokladen smälte och när jag begav mig hemåt försökte jag suga i mig den samtidigt som jag navigerade mig ut från stan.

Plötsligt märkte jag att det rann ut toffegegga ur botten och jag var tvungen att svänga in på en hållplats för att slicka av mina fingrar som jag inte hunnit tvätta efter flera timmar av petande på loppisgrejer. Toppen!
När jag sitter där med mina skitiga och kladdiga fingrar i munnen ser jag plötsligt en fasan komma spatserande fram i dikesrenen. Det var en trevligare syn än böteslappen.Som en liten räddning hittade jag faktiskt det fina röda tyget med blå äpplen på det sista stället jag besökte. Men utöver det får inte dagen många poäng. Fast man kan väl inte vinna jämt.

10 kommentarer:

Fia aka. Mollys Mamma sa...

Sugen på en trip till Vasa nån dag med Mollysen å mig? :)

Gila sa...

Det är så trist när såna tomma loppisdagar kommer...själv hade jag en toppenlördag på Täby bakluckeloppis. Trevlig vecka!

Linus sa...

Åh vad surt med parkeringsboten, såå onödig utgift! Påminn mig nästa gång vi träffas att berätta en böterrelaterad skräckhistoria.. :-P

Anonym sa...

Loppisar kan både vara tråkiga och grymt roliga. Hänger på utbudet. Har haft en fantastisk loppishelg med Årsta mercado och bakluckeloppis i Täby. Kika gärna in i min blogg och läs :)
Ha en härlig dag!

Hannasvirrvarr sa...

Fia - Absolut intresserad!

Gila - Ååh, Täby bakluckeloppis *drömmer mig bort*

Linus - Låter trösterikt för mig i alla fall :)

Kupnikov - Låter härligt, sörjer lite att jag bor långt borta från Täby ;)

Fia aka. Mollys Mamma sa...

Vilken dag skulle passa för dig? :)

Gunilla sa...

Du skriver så bra så jag fick klar bilder framför mig på ditt äventyr. Häröver är det i full gång med massor av loppisar. Önskar dig lycka till och ha en bunt med våtservetter med dig. Det är ett måste när man går på loppisar.

Gunilla sa...

Du skriver så bra så jag fick klar bilder framför mig på ditt äventyr. Häröver är det i full gång med massor av loppisar. Önskar dig lycka till och ha en bunt med våtservetter med dig. Det är ett måste när man går på loppisar.

Hannasvirrvarr sa...

Gunilla - Tack, de orden gjorde mig glad. Jo, våtservetter är verkligen en bra grej att ha med sig :)

hennihenni sa...

Vissa dagar går allt fel - men äppeltyget var väldans fint i alla fall!