22 januari 2012

Glad valdag!

Då var det dags att rösta i presidentvalet! (Jag tror inte det finns en enda bra orsak att inte använda sin rösträtt.)

Min röst går till Eva Biaudet, det kändes som en självklarhet redan när det blev klart att hon skulle ställas upp som SFP:s kandidat. När jag har följt med några valdebatter och granskat resultatet i en valmaskin så har jag också hittat ytterligare två kandidater som gärna kunde få min röst (Arhinmäki och Haavisto). Men eftersom vi ju bara har en röst var så blir det Eva. Att taktikrösta skulle aldrig falla mig in, för mig är det väldigt viktigt att med min röst stöda det jag tycker är bra. Om det sen i andra omgången blir två för mig otänkbara kandidater röstar jag kanske blankt. En blank röst säger mer än ingen röst.

Rösta och ha en trevlig söndag!

6 kommentarer:

Ninette sa...

Vi hade förhandsröstat, så jag hade glömt bort att valdagen var idag, men spännande blir det att se vem som går vidare. Glad valdag till dej också!

Malin sa...

Jag KAN inte rösta, fast jag vill. Förhandsröstningen hade inte kommit igång när vi åkte och här i obygden finns inga konsulat att vända sig till.

Men vi följer intresserat med!

alegni sa...

jag tänker precis likadant.
angående valmaskinen kunde jag konstatera att skillnaden mellan den lämpligaste och minst lämpligaste kandidaten endast var ca 15 % när jag klickade i frågorna enligt vad jag tycker, men när jag klickade för precis motsatt åsikt, blev differensen mycket större, och då låg biaudet högt över alla andra.
det blir en spännande kväll!

Red sa...

Det stod mellan Arhinmäki och Haavisto för mig, och det fick bli Arhinmäki. Ska bli spännande att se på valvakan ikväll faktiskt! :)

Hannasvirrvarr sa...

Ninette - Ja, det ska bli spännande!

Malin - Oj, vad oturlig timing. Men du får ta igen det i andra val.

alegni - Ja, det där var ju intressant sätt att använda valmaskinerna. Borde pröva!

Red - Ja, kul med en så ung presidentkandidat.

Kitten sa...

Va bra att du röstade, klart man ska rösta liksom! Det blev Haavisto för min del, och sidu, det gick ju bra! Tycker han verkar vettig. Lugn, men låter sig inte trampas på. Får se hur det går i andra omgången...