16 januari 2012

Arbetsro

Nyss hemkommen från biblioteket. Jag gick dit för att söka lite arbetsro och inspiration till en föreläsning.


Det är mycket lugnt på biblioteket. Inga problem alls att sitta ostört och bläddra, läsa och anteckna. Hemma har jag oftast svårt att sätta mig ner och hitta arbetsro, fast det inte är någon annan som stör mig. På biblioteket går det lättare. En annan bra grej med att sitta där är att jag inte behöver låna hem böckerna, jag har nämligen svårt för att lämna tillbaka dem i tid.

4 kommentarer:

LOPPISTAN sa...

Jag älskar att gå till biblioteket. Tycker jag känner mig så rik när jag inser hur mycket information jag har tillgång till utan att anstränga mig eller spendera en enda krona. Och dom låter en sitta där och filosofera en hel dag om man så vill. Bara man är tyst liksom. Love it!

Christina sa...

Bibliotek är mysiga, bara jag får tid över skall jag besöka det lilla biblioteket här i Kvevlax och det stora i Smedsby.:)

Hannasvirrvarr sa...

Loppistan - Ja, det är verkligen lyxigt när man tänker efter!

Christina - Ja, när man väl är där ångrar man sig inte. Däremot kan man bli lite störd för att man inte hinner läsa alla böcker som verkar intressanta :)

Maggie - en rå bohem sa...

Jag tycker också att det kan vara svårt att hitta arbetsro där hemma ibland... på ett vis känns det så lyxigt att jobba hemifrån. Man kan stiga upp o koka kaffe eller äta nåt när som helst, men å andra sidan är jobbet också där hemma hela tiden... +tvättkorgen, disken, strumpsorteringen i färgkoder m.m. ;) Mindre distraheringar på bibban kan jag tänka mig.