5 december 2011

Tevedebut och små missöden

Nu har jag pysslat på teve. Det var roligt, jag hade kunnat stanna hela sändningen. Speciellt eftersom jag inte hade en bula mellan ögonen. Igår kväll lyckades jag nämligen tappa (!) min macbook i ansiktet (!). Den hårda kanten på "locket" slog mig rakt på näsbenet mellan ögonen. Det gjorde svinont och jag såg framför mig hur hela ansiktet skulle bli blått och uppsvällt lagom till direktsändningen. För att undvika detta satt jag drygt en halvtimme och pressad en våt och kall handduk mot näsbenet. Inte skönt, men det hjälpte.

Ett annat missöde, som Soufi, tyckte jag skulle dela skedde i förrgår när jag skulle sy klart min klänning. Jag skulle sy det allra sista på den, fodret fast vid dragkedjan. Fållen var till och med sydd. Nålade och skulle pröva en sista gång. Då går den dolda dragkedjan sönder! Det krävdes våld för att över huvudtaget komma ur klänningen, så att jag kunde sprätta lös dragkedjan och sedan sy i en vanlig. Inte roligt alls. Jag svor och fräste. Sen föreställde jag mig att samma grej skulle ha hänt ikväll på hotellet när jag klär på mig inför galan och insåg att det kanske var en bra sak att dragkedjan gick sönder där hemma.

Hoppas det inte blir flera missöden den här veckan. Fast. Jag ska idag navigera med bil i Helsingfors, utan GPS eller mentalt stöd så det är upplagt för olyckor. Håll tummarna!

6 kommentarer:

Anonym sa...

yay, det var så roligt att se dig i "Min morgon"! Du verkade trivas bra där framför kameran :)
Måste definitivt laga lite rosetter.
-johanna-

Anonym sa...

äh,
synd att du int fick bloggpriset.
men va ji he,du har ju en föhääda inspirerand blogg entå !
Mysig forts. å håx ti ta e lite lugnan millan allt pysslas !
Ha så rooligt ! loppistanten

Allt och/eller Inget sa...

Visst är det typiskt att dragkedjor går sönder precis när de inte får. När jag hjälpte min brorsdotter med smink inför hennes skolavslutningsfest gick hennes dragkedja sönder en halvtimme innan hon skulle ge sig iväg... Vi visste inte vad vi skulle ta oss till så jag SYDDE ihop dragkedjan!! Det höll hela kvällen men på natten när den skulle av fick hon klippa upp den :)

Hannasvirrvarr sa...

Johanna - Haha, tack. Jo, jag blev kanske lite ivrig där, men å andra sidan så är det en väldigt realistiskt bild av mig :)

Loppistanten - Tack! Alla era fina kommentarer är minst lika fint som ett bloggpris.

Allt och/eller inget - Oj, den där panikkänslan! Men ni löste ju det :)

Pamela sa...

Hej Hanna!

Ville bara tacka för en fin och tänkvärd blogg! Dessutom passade du jättebra i tv, så det borde du fortsätta med! :)

H. Pamela

Hannasvirrvarr sa...

Pamela - Tack så mycket, blir jätteglad av så fina ord!