10 december 2011

Julmarknad i Corner, Kristinestad


Så blev det lördag och jag infann mig i tid trots att jag delade ut tidningar samma morgon. Jag anlände i blå Itella-dräkt och bytte om till den fina vintage-klänningen som fick mycket beröm under dagen. Jag har köpt den från Vintagesmulor.

Det var främst skopåsarna jag satsat på att färdigställa.

Och några tygpåsar. Jag använder själv ofta tygpåsar som handväska, lätt att slänga ner massor i men omöjligt att hitta något, men jag gillar det. Sen skulle jag vilja bli bättre på att ha med tygpåsar alltid när jag ska handla, tyvärr glömmer jag ganska ofta. De två påsarna längst fram på bilden (gula med spetsen och blårödrutiga) finns kvar om någon är intresserad att köpa (8,50€/7,50€).

Jag hade inte hunnit prissätta hemma så när jag plockat fram alla produkter började jag klippa till prislappar, som såg lite ut som en klunga grodyngel.

Cornerhuset är fint, ett mysigt ställe för en hantverkarmarknad.

Det fina med en liten marknad är att man träffar andra likasinnade. Här två kreativa kvinnor som jag stod länge och pratade med.

Och två riktigt fint klädda kvinnor som sålde godis och andra hemlagade godheter. Efter lite prat visade det sig att hon till vänster har varit på jobbresa med min moster och driver en besöksgård tillsammans med sin man där de nästan är självförsörjande. Så inspirerande! Jag planerade in ett besök mot våren. Ser redan fram emot det.

Försäljningen gick också över förväntan, jag hade nämligen inte väntat mig att någon riktigt skulle handla. Definitivt värt sömnskulderna.

13 kommentarer:

Borgmästaren sa...

Kul att det gick så bra! Verkar ha varit trevligt.

marica sa...

Jag skulle behöva en sån där skopåse, går det att fixa fast jag bor typ 1000 km. från kristinestad?( ok, inte 1000 kanske)

Hannasvirrvarr sa...

Borgmästaren - Det var det!

marica - Det går att fixa, jag kan skicka en åt dig (frakten blir inte mer än 1,50€), jag skickar med en räkning bara. 15,50 kostar de/styck. Maila mig din beställning plus adress :)

marica sa...

Tjohoo, vad bra! Jag ska göra det ikväll när barnen
Somnat!

Jessica sa...

Klart folk vill handla då du fixat så fina saker. Synd att jag jobbade, annars hade det varit kul med ett Kristinestads besök.

JM sa...

Längesen jag besökt K-stad, men senast nästa år tror jag bestämt det blir att ta en tripp dit på marknad. Ser jättetrevligt ut! :)

Frida / Vintagesmulor sa...

Åh vad du är snygg i klänningen! Roligt att du fick komplimanger för den, sånt värmer ett gammalt vintagehjärta.

Hoppas du fick mycket sålt! :)

Sanna sa...

Åhh va mycket fint du skapat, förstår att folk handlade.. =) Är också sugen på en skopåse men får avstå nu när ekonomin är klen..betalar just nu dubbla boende så..men kanske när ekonomin klarnar lite igen.. =)

Kraaaam
Sanna

Hannasvirrvarr sa...

marica - kiva!

Jessica - En annan gång!

JM - Ja, Kristinestad har ju jättemånga marknader. Det är bara att välja och vraka.

Frida - Ja, den var perfekt för det här tillfället. Tipsade också om vintagesmulor.se :)

Sanna - Att betala dubbelt för boende är minsann inget nöje, hoppas det ordnar upp sig snart. Kram!

Maggie - en rå bohem sa...

Jag blev väldigt sugen på den gula väskan... tyvärr lider jag av beslutsångest deluxe när det kommer till "små" inköp... *funderar, funderar* För övrigt fina grejer du har tillverkat! :)

Hannasvirrvarr sa...

Maggie - Den gick redan, så du behöver inte angsta mera ;) Tack iaf!

Paula sa...

Oj! Hon nere till vänster känner jag ju! Var och hälsade på vid hennes gård i somras och inspirerande var det verkligen!

Kolla bilder på hennes djur här vet jag väl: http://bula.papper.fi/2011/08/16/kann-er-grundlurade/

Maggie - en rå bohem sa...

Haha okej men vad bra för min angst iaf! ;)