7 december 2011

Bloggalan 2011

Aja och jag delade hotellrum och när vi skulle göra oss i ordning kom Malin och gjorde oss sällskap.

Vi skulle fota oss innan vi for iväg men det blev mest en massa misslyckade försök. Folk som springer ut ur bilden och andra som ser konstiga ut. Men Malin ser lika glad och vacker ut på varje bild.

Vi började med förfest hos Karin. Och sen vidare till Korjaamo. Först var jag nervös och spänd och efter prisutdelningen när spänningen släppte blev jag sjukt trött. Hade trots allt varit uppe sedan 05.30.

Kakkakaffe-Eva vann årets blogg och Heidi-Piling Up Pretty vann i min kategori. Hon var cool och klädde sig i byxor.

På morgonen blev det blogg-frukost på hotellet med alla bloggare som övernattade där. Årets bloggare-Eva, Aja, Joanna, Mamma Jessica och "Cha-cha". Det var roligt att mingla på galan men frågan är nog om det inte är såna här tillfällen jag tycker bäst om. När man sitter ner i lugn och ro och har tid att prata med varandra utan att behöva höja rösten. Roligt också med de två nya bekantskaperna Jessica och Jeanette som bor så nära som Närpes.

Alla mina bilder var så hemskt suddiga men här finns länkar till en massa rapporter från galan om någon ännu inte skulle ha hittat fram till dem. Johanna som vann pris för årets snyggaste har bloggat fina bilder, min klänning syns ganska bra på en av dem. På Linns blogg syns jag också.

Så var det självständighetsdag i ett grått Helsingfors. Jag träffade ännu min syster som befann sig i stan, innan jag hoppade i bilen och körde hem igen.

Händelserika och roliga dygn var det, men faktiskt väldigt skönt att komma hem också.

Sen kan jag inte låta bli att dela med mig en liten tanke om bloggpris sådär i allmänhet. Speciellt efter att jag läste det som Eva skrev här om själva priset. Ingen får ta det här som kritik mot arrangörerna av bloggalan, det här är mera som en filosofisk frågeställning och den eventuella kritiken ritar sig i första hand mot samhället.

Bloggar har fått störst popularitet bland unga kvinnor. När jag berättade för en manlig (oinsatt) kollega att jag är nominerad till ett bloggpris frågade han genast "hur mycket pengar vinner du?". Tänk er att den största gruppen bloggare skulle bestå av vita, medelålders män. Hur skulle bloggprisgalan då se ut? Jag ser i alla fall framför mig stora prispengar och typ Audi som sponsor. Men nu vinner bloggarna ära, berömmelse och ett ljusrött diplom. Jag säger inte att någondera är rätt eller fel - det är kanske fel att jämföra bloggar över huvud taget? - Men jag tycker att det är en ganska intressant tanke.

12 kommentarer:

Red sa...

Intressant det där om priset, för jag har också tänkt på det. Eller, jag jämförde mest med förra året då man fick en illustration (vilket enligt mig nog är riktigt fint det med!). I år var det lite photoshop bara.

Jag tycker nog inte att man skulle behöva en massa pengar, men kanske just övernattningsersättning eller liknande. Det är säkert rätt svårt att hitta sponsorer till en sån här grej? Men vad vet jag. En massa nya läsare är nog bra det med. Synd att mitt efternamn är fel på de flesta webbsidor också... ;)

Hannasvirrvarr sa...

Red - När jag pratade med Aja föreslog hon att vinsten kunde vara något som har med kategorin att göra, bäst skrivna kunde t.ex. vinna en hög böcker.

Ninette sa...

Vad fina ni är, och kiva att ni hade det roligt tillsammans! säkert kul att träffas IRL också, och inte bara såhär över bloggarna :)
Jag var nog så naiv så jag trodde att dom som vann fick fina priser, typ en kamera eller nåt sånt. Det var verkligen usligt, om man varken fick resan eller övernattning eller nånting sponsrat, och sen bara ett diplom som vinst. Arrangörerna har tydligen inte varit så bra på att hitta sponsorer, vilket ju är lite konstigt egentligen för många stora bloggar har ju sponsorer så man skulle tycka att dom skulle vara intresserad av att få sitt namn nämnt som vinst i en sån här tävling.

Hannasvirrvarr sa...

Ninette - Jag tycker inte heller det skulle vara så svårt att hitta såna som vill sponsra.

Helen sa...

Jag ville bara titta in och tacka för fina ord jag fick höra av dig i måndags! Det var fint att ses en sväng, och din klänning var ljuvlig (ifall jag inte fick det hasplat ur mig då vi sågs).
Jag blev också tillfrågad om hur mycket vinnarna fick (i pengar då) av bekanta - det förutsätts alltid att det ska vara fokus på sånt och det är ju inte nödvändigt, men det vore ju fint med något förutom diplomet och rosen. Till och med något litet och symboliskt. Eller ens ett pris för årets blogg. Själv skulle jag vilja se välgörenhetsdonationer som pris! Det behöver ju inte handla om stora summor, några tior är ren relevant.

Hannasvirrvarr sa...

Tack själv! Ja, välgörenhetsdonationer skulle faktiskt vara superfint. Bra idé.

Fager Dam sa...

Jag tycker vinnarna absolut borde få något mera substantiellt pris. Typ en stor presentkorg fylld med sponsorsaker, det skulle inte ens bli dyrt för organisatörerna. Eller så kunde priset vara en ordentlig pokal istället för en paffbit.

Anonym sa...

Hälsningar från ett grått Åbo, hoppas ni har det vitare i sjöstaden (snart kommer jag hem för jullov och får hoppeligen en ordentligare dos vintervitt, hurra). Det var himlans trevligt att träffas och pratas vid på galan Hanna, kanske vi springer in i varandra igen nån dag.

H. Hon med silverbyxorna

EVELINA - DRIVER FÖRETAG OCH SKRIVER ROMAN! sa...

Intressant åsikt om det att det skulle se annorlunda ut om det var mer män inblandade och jag tycker du har helt rätt i det! Män kräver mer och de trampas inte ner på samma sätt för det heller, som kvinnor ofta gör. Tycker vi borde slopa jantelagen mer när det gäller kvinnor ... och kanske även när det gäller svenskfinland ...

Hannasvirrvarr sa...

Fager Dam - Personligen skulle jag hellre få en dekorativ paffbit än en ful pokal. Fast kanske det finns fina pokaler?

"Silverbyxan" - Tyvärr är det himla dåligt med snö här också. Men jag hoppas ännu på en vit jul. Ja, det var riktigt roligt att träffas, grattis igen till segern :) Och hoppas vi ses igen!

Evelina - Ja, absolut, mindre jantelag! :)

elin sa...

du var så fiiiin i din klänning!

Hannasvirrvarr sa...

elin - Du var å! Synd att vi inte hann prata mera.