14 november 2011

Klänningssömnad och sjuka knän

(Först en liten varning, om du ska gå på bloggalan och stressar över vad du ska ha på dig och vill ha "medstressare", läs inte vidare.)

En gala är ett utmärkt tillfälle att klä upp sig och jag vill förstås klä mig i något som passar mig. Med andra ord förbjudet att köpa nytt. Karin skriver att hon ska fynda i sin egen garderob och Elin syr sin egen klänning. För mig skulle väl något loppisfyndat vara det mest naturliga.

Det blir en blandning av alla dessa tre, dvs. jag ska sy en klänning av ett loppisfyndat tyg som jag hittade i mitt skåp (inget av tygen som syns på bilden).
En stor del av söndagen kröp jag omkring på golvet, ritade mönster, klippte och höll på. Det finns nämligen inget bord som är tillräckligt stort för sådana sysslor. Jestas, så jag saknade de enorma tillskärningsborden som vi hade i våra klassrum när jag studerade sömnad på yrkesskola.

Knäna värkte, fötterna domnade, jag beklagade mig inför sambon, gick lite haltande och kände mig riktigt gammal. Men förutom den lilla fysiska motgången så är jag ganska bra på gång. Vilket är helt fantastiskt i sig, jag är nämligen en gör-det-sista-natten-innan-typ.

8 kommentarer:

LOPPISTAN sa...

Grattis till nomineringen! Och ge oss snart en sneak peak på tyg, mönster, knappar eller något som avslöjar hur klänningen blir :)

Red sa...

Haha! Precis sådär höll jag på förra året, skuffade mattan och bordet åt sidan och kröp omkring på golvet. Huhhu. I år blir det nog nåt köpt eftersom jag inte har tid med extra syjobb, har 7 plagg som skall sys upp i skolan innan jul... ska bli spännande att se hur din klänning blir!

Hannasvirrvarr sa...

Loppistan - Jo, jag lovar!

Red - Oj, jestas, då tar man inte så gärna på något extra nej. Hoppas du hittar något du är nöjd med i alla fall!

Waenthoronien sa...

Åh, jag vet hur det känns att rita mönster och klippa tyg på golvet. (Och så måste man se till att golvet är tillräckligt rent först också...) Jag är också alltid ute i sista minuten - klänningen jag sydde förra året till en årsfest är ännu heller inte klar, fast jag använt den två gånger :D

Snigel sa...

Varför inte köpa ett "engångs" tapetseringsbord i paff från den lokala k-rauta butiken? Billigt och man kan vika ihop det för (minimal) förvaring... Vi har ett, men vi har använd det till tapetseringen av Mollys rum, så det är ju klister på det då förstås, annars hade du fått låna vårt... Men hade du ett sånt så slapp du iaf krypa runt på golvet! :)

Hannasvirrvarr sa...

Waenthoronien - Ja precis! Så brukar jag också göra. Har flera festplagg som jag använt med fodret fastNÅLAT vid dragkedjan. Haha.

Snigel - Hm, det var ju också en idé. Fast egentligen är det så sällan jag ritar mönster att det inte skulle kännas helt nödvändigt. Fast ett arbetsrum med stora bordsytor någon gång i framtiden, ja tack!

hjartatshem sa...

Ska bli spännande att se slutresultatet!

Katri sa...

Hos oss torde det finnas knäskydd från tiden när ungarna var små! Med dem kan du krypa fast hela veckan på golvet innan knäna tar stryk. Men antar att ryggen tar stryk om du ska krypa en hel vecka! Vem vet om tomten har dem i en säck till julen?