3 november 2011

Jag sydde mig en randig tröja

En sömnadsbeställning jag fått omfattar sömnad i mycket elastiskt tyg. Bäst att öva lite, tänkte jag eftersom jag inte har sytt trikå på vem vet hur länge (vem vet om ens någonsin på mina egna maskiner). Jag överraskade mig själv och köpte några nya tygbitar i tygaffären igår. Det här gulvit-randiga tyget fastnade i handen fast det egentligen var något annat jag var ute efter.
Jag gjorde mönster, klippte och överlockade lite hit och dit och så blev det en tröja. Jag hade missbedömt längden, så den blev lite väl kort. Men med midjehöga kjolar och byxor fungerar den fint.
Jag blev positivt överraskad över hur pass bra det gick att få till en snyggt fållad halsurringning med mina hemsymaskiner. Och i min nya tröja begav jag mig sen ut i dimman på några ärenden.
Jag råkade impulsköpa tvättnötter. Det var på tiden att jag skaffade sådana.
Sen tog jag en snabb sväng via Röda Korsets loppis och köpte en lila mockakjol för 2 euro.

10 kommentarer:

LOPPISTAN sa...

Va duktig du är, det ser ju grymt ut! Om man tar sig över till Finland, kan man få en sykurs a la Hannas Virrvarr då? :)

Red sa...

Åh, meddela direkt då du testat tvättnötterna! Har tänkt testa i typ två år nu men det blir ju liksom aldrig av. Om dom är bra så tar jag mig verkligen i kragen.

Fin blus också, kul att du syr! :)

Hannasvirrvarr sa...

LOPPISTAN - Absolut! :)

Red - Jag ska rapportera när jag prövat dem!

Ninette sa...

Här är en till som gärna vill ha en recension på tvättnötterna :)

Annika sa...

Den blev ju jättebra, annat än om jag skulle sätta mig framför en symaskin och försöka göra en tröja :)

Lotta sa...

Men WOW vad du kan! Ser jätteproffsigt ut! Kiva tyg också. :)

jenni sa...

Fin pajto och halsurringningen ser verkligen snygg ut. Vet hur krångligt det kan vara att få den snygg. Åtminstone med mina sykunskaper och mitt tålamod. ;)

Tvättnötter har vi använt från och till i flera år nu. De är riktigt bra, men kräver att man förbehandlar fläckar noga, t.ex. med galltvål. Tvättar man vit tvätt skulle jag rekommendera att man sätter med en tesked matsoda i maskinen.

Realistisk optimist sa...

Nya tröjan och mockakjolen blev ju en helt ursnygg kombination!

Hannasvirrvarr sa...

jenni - tack för matsoda-tipset, synd att jag läste det strax EFTER att jag satt igång en vit maskin... Nå, nästa gång :)

Karl sa...

Diggar din förkärlek till loppisar. Hittar tyvärr bara mest skräp på mina egna loppisbesök. Men jag vet att det går att göra fynd.