1 november 2011

Hälsningar från köket!

Favoriter i köket är det aktuella temat i fabriken. Jag är glad för pluralformen, det skulle vara omöjligt att välja endast en favorit. Egentligen tycker jag om de flesta saker i mitt kök, här kommer nu en del.
Liksom många andra har jag haft en period då jag intensivt samlade på plåtburkar. Det är flera år sedan det lugnade ner sig och en del burkar har jag sålt vidare. Den bruna med spetsmönster är en av de första och en absolut favorit. Och så tycker jag att det är kul med den bruna lilla samlingen.
Den här tror jag aldrig att jag får för mig att sälja.
Färgglada mönster tycker jag om. Och så är det roligt att upptäcka att man har en massa udda grejer som passar ihop. Köksvågen är mammas gamla, resten köpt på loppis. Salt- och pepparströarna får jag inte nog av fast jag köpte dem för flera år sedan på Juthbacka marknaden. Termosen köpte jag för det häftiga mönstrets skull men efter en krissituation (tidsbrist och mögligt kaffe i min andra termos) började jag använda den och den håller värme hur bra som helst.
Det finns också nya saker i mitt kök, som Essence vinglas från Iittala. Även här en formförälskelse som hållit i sig i många år.
Så måste jag visa lite av alla udda skålar. Det blir lite som ett lapptäcke av det hela. De små äppelskålarna i pressglas är jag också lite kär i. Den gula skålen ungefär i mitten är Arabia, den köpte jag på marknad i somras för 5 €. Den röda skålen ovanför köpte jag för endast 50 cent (om jag minns rätt), färgen är lite bortsliten men det är något med den som tilltalar mig väldigt mycket.

7 kommentarer:

Viktoria - Jag blir aldrig kung. sa...

Åh!
Vad rött är fint!
Varför har inte jag mer rött?
Tack för inspirationen :)

LOPPISTAN sa...

Vackert. Älskar skålen och termosen på den röda bilden. Riktiga keepers! Gud så härligt det är med köksföremål! :)

Anonym sa...

jättefina grejer :) jag har haft en likadan termos men tyvärr gick den sönder :( nån vacker dag ska det väl komma en lika fin termos emot mig på nån loppis nånstans.

-johanna-

Hannasvirrvarr sa...

Viktoria - Sådär kan det vara, man ser en bild och så får man inspiration för något man tidigare inte varit intresserad av. Kul!

Loppistan - Ja visst är det, så lätt att fynda till köket! :)

Johanna - Ja det får vi hoppas!

Creative Living + Wabi Sabi Style sa...

Sitter här i soffan och gör en runtur bland Fabrikens alla fina kök. Så många fiiiina skålar! Jag har också en drös med varierande ålder och historia, men har inte plats att ha dom framme. Tyvärr....
Ha en riktigt skön helg önskar din Fabrikskollega Lisbeth, med bloggen http://inredningsdesigner.blogspot.com/

1975 by Eva sa...

Riktigt många fin fina saker!

kaos i ett vitt hus sa...

älskar den bruna burken!!
kram, ninna