24 oktober 2011

Hannas virrvarr av bra idéer

Några undrade vad det riktigt är jag ska göra i mitt företag (oj, oväntat skrämmande att skriva "mitt företag", som inte finns riktigt ännu heller för den delen).
Jag kommer inte att fokusera på att sälja en enskild produkt eller tjänst utan företaget bygger på mig som kreativ person med en mängd bra idéer. Jag ska helt enkelt försöka tjäna pengar på det som jag brinner för (och till viss del redan sysslar med).

Tre huvudgrejer ska jag fokusera på till en början.

Föreläsningar, kurser, texter. Det händer sig att jag håller föreläsningar, kurser och skriver kolumner ibland. Med ett eget företag är det helt enkelt lättare och ger större möjligheter.

Hantverk och pyssel. Ni vet korten, skopåsen, urklippstavlorna och dörrgirlangen. Jag har tänkt tillverka liknande produkter i liten skala för försäljning (man får gärna tipsa om trevliga små butiker som kunde vara potentiella återförsäljare). Visionen är naturligtvis att använda begagnat material så långt det går. Kläder i enkla modeller skulle jag också vara sugen på att tillverka (återanvända material även här). Jag kan också ta på mig sömnadsarbeten på beställning (har sytt en brudklänning och en handfull examensklänningar på beställning tidigare).

Bloggen. Bloggen som kreativt uttrycksmedel trivs jag mycket bra med, det kommer jag att fortsätta med och ska utforska möjligheten att sälja annonser till min blogg. Förstås endast sådana annonsörer som passar ihop med bloggens tema och mina värderingar. Det vill säga second hand, ekologiskt och konsthantverk.

Chansen är stor att företagets namn blir Hannas Virrvarr. Känns passande på många sätt.
Vetcha he blir bra, som man skulle säga i Sydösterbotten.

Min plan är att starta upp lite sådär sakta för att pröva på. Det kräver inga stora investeringar så jag har inget att förlora. Det blir som ett kreativt komplement till postjobbet. Så får jag helt enkelt se vart det bär.

Om allt hamnar i skräpkorgen om en tid så må det vara så, det här är inget som ska ge mig stress och ångest. Det här ska ge mig glädje och utlopp för idéerna, i den mån jag orkar!

Hur tycker ni det låter?

37 kommentarer:

Come again secondhand sa...

Det låter fantastiskt bra ! Vad roligt! Lycka till och Jipii! Kram, Lina

Red sa...

Det låter utmärkt tycker jag! Inge stress, bara kul :) lycka till!

Monica sa...

Tycker att det låter bra,lycka till!

LOPPISTAN sa...

Fantastiskt! Det kommer gå lysande! Tycker du ska kontakta Designtorget. Finns iaf i sverige och norge. Dom brukar ju ta in en hel del roliga saker fast jag vet inget om hur själva samarbetet ser ut. Men det kan kanske vara något. Förresten, finns några av dina föreläsningar på nätet så man kan ta del? :)

Carina sa...

iiiii, eget företag...jösses så spännande. Jag kommer att följa din framfart här på bloggen och önskar dig här också LYCKA TILL!
kram

Anna-Lena sa...

Låter som ett oerhört roligt "jobb". Hoppas det börjar gå bra för dig, jag ska hålla tummarna!

katarina sa...

Jag tycker det låter prima!

Ninette sa...

Det låter hur jättebra som helst! stort lycka till! :)

Anonym sa...

Underbart roligt och intressant, att få göra de man vill och tycker om och få betalt för de. Dessutom gör man så mycket eller litet man känner för och vill.
LYCKA TILL <3

Sara sa...

Låter helt urmärkt!

Fröken Pyssel sa...

Vad roligt! Stort grattis och ett stort lycka till!

Mariella sa...

BRA! Lycka till!

Malin R sa...

Tycker att dethär låter GALET BRA :)Tror att du kommer att lyckas o gå väldigt långt Hanna!! Lycka till än en gång!

andréa sa...

jag tycker det låter mycket mycket bra! och jag beundrar att du är så modig och vågar satsa! you go hanna! :)

Gila sa...

You go girl! Lycka till!

Anonym sa...

Det kommer att gå jättebra !!! :)

Kamomilla sa...

Låter grejt! Tuta och kör!

Ninna sa...

Låter toppenbra!! Underbart att det finns människor som du Hanna, du vågar följa dina drömmar och din passion!! :D Jag e säker på att det kommer att gå riktigt bra, för du gör det enligt din egen inspiration och ork. Dessutom tror jag att du kommer att inspirera andra till att göra liknande satsningar, vilket är underbart!! Jag önskar dig ALL lycka till!!! Kraaam // Ninna

Jessica sa...

Det tycker jag låter som en bra idé. Lycka till med ditt företagande.

alegni sa...

önskar dig all lycka med företagandet! du ligger ju väldigt rätt i tiden med dina idéer!

Sanna sa...

Låter superbra! Pröva dig fram sakta men säkert så kommer det gå hur bra som helst.. =)

Kraaaam
Sanna

Lotta sa...

Wooooop! Va kul, lycka till så jättemycket. Jag tror de kommer bli GREJT!

Evasleva sa...

Vad roligt! det kommer gå jättebra tror jag. Jag tror på att man ska göra det man brinner för. Då funkar det :) Jag har ju gjort samma sak. Börjar lite litet. Det känns lite tryggare så. :)

Hannasvirrvarr sa...

Jag är så otroligt tacksam för ert stöd! Ni är guld!

Galleri MochB sa...

Låter toppen! Och företagsnamnet är perfekt :O)

popetotrora sa...

Låter hur spännande och roligt som helst! Klart du ska testa och satsa! :-)

Jennysruta sa...

Låter som en strålande idé, just lämpad för dig, så grattis ! Men hej annars så fundera jag fortfarande på skopåsen eller necessärväskan som ja sku använda den till. Får man köpa såna av dig ? :)

Linda sa...

Hej! Hittade hit just ikväll via... hmm, någon annan blogg helt enkelt! Vad roligt att du satsar på företag för din kreativitet. Jag har precis kommit igång under lite ordnade former (= erkänt att jag tycker det är kul att sy och pyssla och gjort det officiellt genom en hemsida, typ. No företag) och känner igen mig en hel del i din "företagsförklaring" Ingen stress och ångest - det låter bra. Lycka till!
/Linda

den elaka bloggaren sa...

en sak bara som är viktig att komma ihåg är att om du har ett eget företag så räknas du inte som arbetslös om du blir utan (annat) jobb... nu vet jag inte exakt reglerna, men man måste typ ställa in hela företaget och en del annat för att myndigheterna sen ska acceptera en som arbetslös (ifall du sku råka bli arbetslös alltså), så det kanske du ännu kunde kolla upp?

Eva sa...

Superroligt. Säger bara GO!
Eller tjuör hoårt ;)

Jenny sa...

Lycka till! Tror det kommer att gå mycket bra för dig. På Malakta tror jag dina produkter kunde säljas; http://artfactorymalakta.blogspot.com/

Anna sa...

Låter superspännande ju! :)

Mona sa...

Jag tycker att det låter riktigt bra och jag tror att det kommer att gå bra för dig. Du är väldigt inspirerande -hoppas att du vet det : )
Jag hoppas att jag en dag väldigt snart hittar mod, att som du, våga satsa mer på att göra det som jag tycker bäst om.....
Lycka till!
Mona

Lindagbg sa...

Lycka till med allt!! Hittade din blogg av en slump då jag läste en finlandssvensk nättidning.. du är väldigt inspirerande och jag har fått många härliga idéer, eftersom jag pysslar själv med ditten och datten.. :) Hoppas du kommer sälja några av dina produkter i nån affär i Kristinestad, hade varit skoj då jag har släkt där och besöker staden på somrarna..

Hannasvirrvarr sa...

Lindagbg - Vad kul! Tack för komplimangerna. Om inte annat kommer jag säkert att sälja på en del marknader i staden och kanske produkterna kommer till försäljning även i någon butik :)

Rosanna sa...

Du är så otroligt inspirerande måste jag säga! Vilket drömjobb liksom, hade så gärna velat hålla på med något liknande någon gång i framtiden. Och var kan man föressten köpa dina produkter här i Kristinestad? :)

Hannasvirrvarr sa...

Tack så mycket Rosanna! Det kommer att dyka upp en sommar Pop Up Shop vid Willa Werneri i sommar med produkter från flera lokala hantverkare :) Öppningen blir den 9 juni, jag kommer nog att skriva mera om det på bloggen så håll utkik!