3 augusti 2011

En hylla på väg mot ett fungerande pysselrum

Som jag skrev när vi skulle flytta in så finns ett litet extra rum i vår lägenhet. Jag skulle få det som mitt pysselrum - för allas bästa (annars ligger alla mina grejer överallt i lägenheten).

Redan i flyttskedet bar vi in alla lådor och påsar med mina saker i lilla rummet. Jag hade inga möbler till rummet men "bara" sakerna fyllde det gott och väl och jag insåg att det inte blir den enklaste sak i världen att förvandla rummet till ett fungerande, någorlunda organiserat pysselrum.

Dit har jag på inga sätt hunnit ännu heller men jag har kommit en bra bit på vägen. Delvis tack vare hyllan som Johanna och jag åkte iväg och handlade igår.

Jag såg hyllan på findit.fi och blev eld och lågor eftersom det var en likadan som jag sett tidigare men inte fått tag på. Vi fick låna en paketbil och körde iväg till Korsholm där hyllan fanns i ett utrymme med en massa andra saker som också var till salu. Och som ni ser på bilden var det inte bara hyllan som vi köpte hem.

Hyllan hade stått smutsigt och hade spår av spindlar, katter och allmänt förfall.

Vi lyfte ut grejerna på gården och arrangerade ett litet rum. Medan jag gick upp till lägenheten för att hämta vatten och trasa satte sig Johanna att vänta på fotpallen. En granne undrade från en mattpiskarbalkong om vi utförde någon slags teaterföreställning.

(Ja, jag vet, lampan är underbar. Jag ska försöka klä om skärmarna för tyget är verkligen starkt rosa, har silvriga klistermärken på sig och är allmänt slitna.)

Vi märkte att vi hade glömt en viktig del av hyllan kvar på inköpsplatsen, nämligen det tredje benet. Den är alltså dubbelt så bred. Men det får jag hämta i ett senare skede, jag kunde ändå inte låta bli att tränga in den i lilla rummet och plocka upp lite saker.

Aluminiumformen köpte jag i Kaskö för en euro. Jag tycker den är fin som förvaring av allt möjligt som man vill ha nära till hands, som annars skulle ligga utspritt.

9 kommentarer:

red sa...

Hyllan är underbar! Vi letade också som tokar efter en sån ett tag, och när vi minst anade det stod den där framför oss på ett loppis, i perfekt skick! Vår har dock lådor och en dörr där nere, istället för dragdörrar. Jag kan inte få nog av 50-talsmöbler, behöver en större lägenhet... ;)

Och lampan sen, gahhh vad fin!

Hanna sa...

Lampan! Jag söker exakt en sån, fast med ljusare lampskärmar förstås. Hur tycker du annars det är att handla på findit? Hittar man bra saker där? Eller har du andra säljsajter att rekommendera?

P sa...

Jag har sökt en sån lampa med ljus och lykta. Lyckades även hitta en för nån vecka sedan, i ett loppis på Öland (loppisparadiset, det där Öland) men tyvärr gick den inte att få in i bilen. Får fortsätta sökandet. Problemet är att jag aldrig har sett nån till salu i Österbotten.

Lundagård sa...

Fina grejer minsann!

HannasVirrVarr sa...

Red - Alltså jag vet, 50-talsmöbler!

Hanna - Det är första gången jag handlar via findit.fi och den här gången fungerade utan problem (ja förutom att jag själv klantade mig och inte tog med alla delar hem). Jag har också en gång handlat via en kundannons på lundagard (http://shop.lundagard.fi/se/grp/kundannonser.php). Då hämtade jag också varan från försäljaren, inga problem där heller.

P - Jag såg en sån där lampa (med ljusa skärmar) i Åbo en gång men annars inte, har för mig att de skulle vara lättare att hitta i Sverige (har sett dem i flera svenska bloggar).

Madeleine sa...

underbar hylla, vi har en som är nästan likadan, en gammal isku möbel. fick ta den gratis från ett loppis eftersom de tänkt köra den till ekorosk! vi använder den som tevemöbel, passar perfekt!

Hannah sa...

Åååh, lampan är verkligen underbar. En sån har jag sökt länge, men hinner inte söka på riktigt på loppisar och dyl. Vet du om nån liknande så tipsa gärna :)

HannasVirrVarr sa...

Madeleine - Visst är det härligt att kunna rädda och använda något fint som annars hade skrotats!

Hannah - Ska försöka komma ihåg det, tyvärr har jag nästan aldrig sett dem heller fast jag rör mig mycket på loppisar. Men omöjligt ska det inte vara.

Ninette sa...

Vilka fina grejer du hittar hela tiden! Lampan är alldeles underbar - jag gillar lite starka färger, gillar färgen på den där, i varje fall som den ser ut på bilden. Tack för findit-tipset också - bra med såna där tips!