28 juni 2011

På väg mot en helt begagnad garderob

Det är snabb omsättning i min garderob just nu. Som jag nämnt tidigare har jag plockat ut en hel del till loppisförsäljning (och gallringen pågår konstant) men det sker också en påfyllning. Förstås endast med begagnade kläder.

Igår var Maria och jag på en gedigen loppistur till Björneborg och jag hittade en ansenlig mängd fina kläder. När jag kom hem på kvällen sysselsatte jag mig med klädprovning i minst en timme. Samtidigt passade jag på att ta lite sjabbiga bilder av de inte sjabbiga kläderna.

En trikåtröja och fint mönstrad kjol, gemensam kostnad 3 euro.

En väldigt söt skjorta med broderade prickar i olika färger, 4 euro. En mörkblå kjol med många veck och mycket vidd som sitter skönt på plats i midjan. Endast 1 euro. Jag har på känn att jag kommer att använda den här mycket.

En till blå, fladdrig kjol. Den här för 1,25 euro. Toppen köpte jag på loppis för länge, länge sen. Gissningsvis kostade den runt 50 cent.

Den här tunikan/skjortan/städrocken fastnade jag för fast den inte har nån passform så långt ögat kan nå. Jag tycker om lösa överdelar och tyget är så fint.

Jag tittade på prislappen, 2,50 €. Äsch, lite väl dyrt. Inte skulle jag hinna prova heller för loppiset stängde just då och jag var tvungen att ta ett snabbt beslut. Och ni ser hur det gick. Men med några veck och nån accessoar tror jag nog det blir bra.

Jeansleggingsen har jag gratis bytt till mig på klädbytardag.

Jag är lite rädd för det här plagget som är både shorts och kjol, man känner sig lätt lite fånig. Men färgen och gulknapparna övertygade mig om att ge dem en chans, och 2 euro. Toppen har jag köpt från Fia Lotta Jansson Second Hand och ankarbroschen har jag fått.

För att göra det ännu lite mera marint. En rymlig väska för 50 cent från Åboloppisturen. Jag är sjukt glad över den.

En sån där randig trikågrej som jag inte kan motstå. Endast 50 cent.

En silkig klänning med stora prickar. 5 euro från Kontti. Jag funderar om jag ska korta av den lite grand. Har inte bestämt mig. Skorna från den tiden när Kontti fanns i Jakobstad, 2 euro minns jag att de kostade. Mina absoluta favorit finskor. Om jag gifter mig sådär traditionellt så skulle det antagligen vara i de här skorna.

Jag gillar linjerna på överdelen. Fast det är extra vidd överallt så formar den sig fint.

Var vore sommaren utan en blommig klänning? Jag ska bara korta av den så den känns lite mera modern. 2 euro. Bältet 1,50.

Och en liten bambi.

4 kommentarer:

Lilla frun sa...

Du hitta nog jättemytchi fint! Ett bra öga för sådant kan man säga. Nu blir jag ännu mera inspirerad att titta mera på kläderna än på "grejerna" på hyllorna, hehe.

elisheva sa...

oj så härliga klädfynd du har gjort! Vilken supersommar du ska ha, när du sveper runt i sådär glamourösa ekiperingar!

Amyndra sa...

blommiga klänningen påminner till mönster och fall om den jag hittade på sommartorget i måndags. den har jag knappt haft av mig ännu, stortrivs! det var dock kortare, lite som en fransk liten sak från '78 :D
glädje över sommarklänningar, säger då det!

Naja sa...

GALET fina outfits!