22 mars 2011

Om att inte värna om gamla byggnader

Förresten, titta på det här! Hemskt att se hur det vackra huset äts upp av grävmaskinsodjuret.

Det här kunde kanske ses som mitt bidrag till fabrikens tisdagstema som är konst. Huset som stått i Åbo var ett konstverk i sig och filmsnutten av husets rivning gjord av konstnären Jan-Erik Andersson är också ett konstverk.

En riktigt fin sak med Kristinestad är att man verkligen har jobbat för att bevara de gamla trähusen i stan. Som jag väntar på att få se vår trähusstad i vårblomning. Och jag varnar er, jag kommer att vara alldeles lyrisk!

5 kommentarer:

Villa Björkenäs Backen sa...

Hej!

Det låter bra att kunna bevard et.
Nu ska jag kika vidare på din blogg men så länge vill jag önska dig en fin fortsätt vecka!

Kram

Angeliqa sa...

Usch så hemskt. Att man ens kan få för sig att riva något så vackert.

Josefin sa...

Aj Aj det gör ont i hjärtat att se sånt här. hur tänkte dom? Annars tycker jag att din blogg är mycket fin och inspirerande.

HeLena sa...

Hej. Jag åker till Åbo i morgon! Kan Du ge tips på bra lopptorg?

HannasVirrVarr sa...

HeLena - Om du inte har något emot lite rådd och smuts så ligger det bästa loppiset på Kalevavägen 9-11, i närheten av Kuppis tågstation. I något sånär samma del av stan finns också Ekotori (Kirkkotie 10, http://turunekotori.fi/) där finns det mycket möbler och saker. Och bakom Ekotoribyggnaden finns ett litet trångt Emmaus-loppis med mestadels kläder.

Om du har bil så rekommenderar jag en runda ut till Piispanristi, mot St. Karins. Där finns Kirppis maailma (http://www.kirppismaailma.fi) som är en av mina favoriter och alldels i närheten av det finns Jousitien kirppis (Jousitie 5, Piispanristi).

Lycka till!