8 februari 2011

Superfyndat på björneborgsloppisar


Det är så otroligt hur mycket man får för pengarna när man handlar på loppis. Jag hann granska två lopptorg i Björneborg igår och fyllde på min garderob en hel del. T.ex. med en kort vinterjacka, som jag saknat. Och allt annat på bilden ovan.

Jag besökte först Fiinitori. Jag valde det loppiset för att det hade fått positiva kommentarer på nätet (länken). Inget var prissatt och i vanliga fall tycker jag det är ganska jobbigt. Jag vill se priset genast och kunna ta ställning i lugn och ro. Men eftersom jag hade läst på nätet att priserna är billiga plockade jag på mig sådant som jag ville ha och gick sen och fråga.

Det blev 9 euro för allt. Det vill säga: den vita skjortan på bilden, en grön stickad tröja, en fin duk, två små rosa spetsdukar, en randig t-skjorta, två tygbitar (den ena biten ska bli en kjol och den andra till lapptäcksprojekt) och ännu två fotoramar.

Glad i hågen körde jag vidare till Superkirppis som Elin hade tipsat mig om. Det är ett stort självbetjäningsloppis som är relativt nyöppnat. Det fanns en hel del tomma hyllor ännu, men många fyllda också. Och jag råkade verkligen hitta massor. En plastpåse proppfull.

Den här tröjan är så supercharmig att jag köpte den för 3 euro fast den är alldeles för stor. Inte för att modellen ska vara tight men jag måste nog sy in den på något sätt för att den ska falla fint. Bystinsnitten är så stela att den står ut från min kropp som det är nu. Men efter lite fix blir det bra.

Jag har saknat en tjock och färgglad kofta och den här kostade 1 €. Kan ni fatta! En euro. Det är verkligen ingenting för den här fina. Garnet är inte ens stickigt, jag har använt den redan idag.

Också den här trevliga jeansskjortan hade det mycket blygsamma priset 1 €. Kändes nästan som ett rån.

7 kommentarer:

Elena sa...

Verkligen fina fynd! Det är alltid roligt när man har ett ordentligt loppis-flow :)

Fröken Pyssel sa...

Oj vilka härliga fynd du har gjort! Vad roligt och vad BILLIGT!

maja sa...

Snygga kläder. Ja visst får man en endorfinkick av att handla på loppis...

Sanna sa...

Oj oj vilka underbara loppisfynd du har gjort! Förstår att du är nöjd! =)

Kraaaaam
Sanna

alegni sa...

det där kallar jag loppispriser! härligt att någon fattat det här med prissättning...

Anonym sa...

Urtjusig för kofta.
Skulle gärna ha sett nån bild när du har den på dig:)
Caroline

HannasVirrVarr sa...

Tack! Här råkar jag faktiskt ha en bild när jag har den på:

http://bloggen.fi/reshop/2011/02/16/en-liten-rapport-fran-butiken/