5 januari 2011

Tack vare bloggen

Att flytta till en alldeles okänd ort, utan att ha ett jobb eller en skola att gå till kändes lite skrämmande med tanke på mitt sociala liv. Men bloggen levererar igen!

I måndags träffade jag Sandra som var hemma i Kstad över julen men reste tillbaka till sitt utbytesår i Frankrike i går. Vi hann i alla fall reda ut en del gemensamma avlägset bekanta och jag fick pumpa henne på lite Kristinestad-information.

Igår träffade jag Maria som också är inflyttad till Kstad. Även hon är en loppisivrare så vi pratade oss varma om hur härligt det är med gamla grejer. Det var första gången som hon träffade någon som hon först "träffat" på nätet och avslöjade att hon varit nervösare än inför en vanlig date. Turligt nog fick jag godkänt för vi ska träffas igen och virka.

Och det är alltså via bloggen som jag har fått kontakt med både Sandra och Maria.

Sen en fråga. Råkar det vara någon av er läsare som är vänsterhänt och virkar? Virkar man då åt andra hållet? Kan man följa vanliga instruktioner?

8 kommentarer:

Nina sa...

Jag är vänsterhänt men virkar nog precis som en vanlig högerhänt människa :) lärde mig virka (tvingades) som högerhänta redan i lågstadiet så nu är det inget problem. Skulle inte kunna virka vänsterhänt tror jag.

HannasVirrVarr sa...

Nina - Intressant. Det var lite det jag gissade. Men Maria sa att det inte funkar för henne, hon kan inte göra det. Men rimligtvis borde man ju kunna virka "spegelvänt".

Lilla frun sa...

Nåmen tackar för länkningen :) det där virkandet kommer vi säkert underfund med hehe du måste se hur jag gör! Rotade fram mina enda två nystan igår också, de här blir kul!
/Lilla frun Maria

Sanna sa...

Kul att du gillade min blogg också.. =)

Härligt när man kan lära känna en ny stad genom bloggvärlden! =) <3

Kraaaaaam
Sanna

Kamomilla sa...

Fenomenalt! Själv har jag träffat min man via nätet...:)
Roligt att du har nån att virka med och loppa med!

Sandra sa...

Va fina Kstads bilder, nästan så man får hemlängtan! :) De va trevligt att vi hann träffas. I sommar ska jag visa dej södra Kstad och "landsbygden", (om du nu inte hinner utforska de före förstås). Lycka till med allt där nu och ert röjprojekt!

HannasVirrVarr sa...

Lilla frun - Bra, bra. Jag kommer bara ha svårt att veta vad jag ska börja med.

Kamomilla - Det gjorde jag också ;)

Sandra - Det låter bra!

Anonym sa...

Så mycket som jag virkar, virkar jag vänsterhänt. Vanliga instruktioner går nog att följa utan problem, allt sker bara "spegelvänt". Jag hade lyx att ha bra lärare i lågstadiet :)