2 januari 2011

Realiteten

Utgående från förra inlägget kan man vilseledas att tro att jag skrider omkring i en tapetdröm och njuter. Verkligheten landar en bra bit ifrån det.

I vår boende-deal ingår en hel del jobb. Utgångspunkten är ett fullspäckat hus som inte längre (och inte på en rätt lång tid heller) har använts till fullo. Men som däremot är enormt välfyllt med allt möjligt. Som det blir när man bor i ett hus i tiotals och åter tiotals år. Och samlar och sparar och lever och samlar och sparar.

Så för att vi över huvudtaget ska kunna bo in oss bör vi först sortera (slänga/spara till lopptorg/auktion), tömma och städa. Och det är inget litet jobb. Allt görs vartefter och ibland flyttar man bara omkring saker från ett ställe till ett annat.

Efter flera dagars plockande och städande ser det fortfarande ut så här i det rum där vi lastade in våra saker när vi kom med flyttlasset.


Det är en långsam process men jag är rätt bra på att acceptera kaos omkring mig. Dessutom njuter jag lite av att se hur det blir bättre och bättre efter alla hinkar med smutsvatten som jag producerar och häller bort.

Snart är köket helt i vår makt och det känns skönt. Men mina fingrar är förstås fnasande torra.

4 kommentarer:

red sa...

Oj hjälp! Men som sagt, lite kaos har ingen dött av ;) lycka till!

Kamomilla sa...

Jösses, ni har verkligen något att bita i!!

Gott Nytt År!

Kamomilla sa...

gubbens kommentar: "det där är faktiskt Hannas Virrvarr!"

HannasVirrVarr sa...

Red - Ja, ibland blir man alldeles matt och trött men det är också roligt att ha något konkret att fixa med.

Kamomilla - Haha, jag vet. Kommer jag inte till ett färdigt kaos så är jag rätt bra på att själv åstadkomma kaotiska ytor. Därför känns "virrvarr" mycket passande :) Gott nytt år!