30 januari 2011

Maskiner jag gillar

Igår dukade jag upp en liten maskinpark på köksbordet. Förutom vanliga hemsymaskinen lyfte jag också fram nyförvärvet överlocken. Jag fick den till jul som en julklapp och försenad examensgåva. Den är begagnad men har fungerat till stor belåtenhet.

Jag är jätteglad över den!

4 kommentarer:

Krisses hantverk sa...

Jag bytte in min overlock och gamla symaskin mot en ny symaskin. Han i affären sa att det inte var värt att byta in overlocken för jag skulle få så lite för den, men jag ville helt enkelt bli av med den och hade släpat med den till Vasa. Jag lärde mig aldrig samsas med alla trådar som skulle träs de mest konstiga vägar inne i maskinen. Vanlig symaskin syr stretchsöm n ä s t a n lika bra. Vad använder du overlocken till?

HannasVirrVarr sa...

Krisse - Intressant. Jag har inte sytt så mycket i trikå så jag använder overlocken främst till att kanta sömmar som annars resmar. Som inne i tygpåsarna som jag nu syr till loppiset. Jag avskyr att sicksacka kanter.

Min mamma har haft overlock i hela mitt liv så jag är van att ha tillgång till en, så nu känns mitt hem fulländat ;) När jag gick på beklädnadslinje i yrkes så fick man minsann öva på det krångliga trådbytet (som inte behöver vara så krångligt om inte någon tråd går av så man måste trä den helt från början).

Elena sa...

En overlock skulle nog vara roligt att äga! En verkligt trevlig present med andra ord.

jenni sa...

En overlock ska jag också få snart. Det är mammas gamla som just nu är på service, men snart är den här! Tycker att tyger som töjer (t.ex. trikå) är asiga att sy med vanlig maskin. Med overlock går dessutom allt så snabbt. Extra viktigt när man är otålig. ;-)

Lycka till med jobbet Hanna! Det låter åtminstone som ett perfekt jobb för dig, hoppas du kommer att trivas!