3 januari 2011

Biblioteket

Jag gick till biblioteket och skaffade lånekort idag.

Jag var lite nervös inför biblioteksbesöket. Orolig för att jag skulle bli besviken. Ett bibliotek kan vara ett så inspirerande och rofyllt ställe att tillbringa tid på. Som Åbos relativt nybyggda stadsbibliotek som är oerhört tilltalande med sin rymd, de vackra raka linjerna och tunga hyllorna. Ett bibliotek i en liten stad som denna kan man förstås inte jämföra med Åbos, men även ett litet bibliotek kan vara trevligt.

Biblioteket finns mitt i centrum i ett gammalt hus. Man går från rum till rum som i en labyrint. I de flesta lite större rum fanns en kakelugn (jag räknade åtminstone till fyra), några bord och stolar. Ett mycket mysigt bibliotek. Ibland fick jag nästan känslan av att vara hemma hos någon. Spetsduk på ett antikt bord och blommor i fönstren.

Jag lånade fem böcker. Och jag ska göra mitt yttersta för att lämna in dem i tid (det är nämligen inte något jag kan skryta med att vara bra på).

2 kommentarer:

Katrina sa...

Jag tyckte också om det, även om jag har konstaterat att det är lite rörigt. Om man inte är ute efter nåt speciellt utan bara tidsfördrivsläsning är det däremot supercharmigt.

HannasVirrVarr sa...

Katrina - Jo, du har alldeles rätt i det!