10 oktober 2010

Följ med på loppisutflykt

Salo var vårt tilltänkta utflyktsmål men på grund av lite komplikationer (ehm, lång sovmorgon och krasslighet) bestämde vi att det är bättre med något som ligger närmare. Vi funderade på Reso men beslöt oss sedan för Pemar (Paimio) eftersom ingen av oss någonsin hade varit dit.

Jag surfade fram adresser till två loppisar och så tog vi GPS:en och gav oss iväg. Pemar ligger ungefär 30 km från Åbo (mot Helsingfors).

Vi började med Kiertotähti. Ett litet loppis där de fina sakerna kostade en hel del, som den superfina brödlådan här ovanför.

Jag köpte två fina tygbitar för 2 euro var. Då behöver jag bara tid och inspiration att sy då. För det prickiga tyger tänker jag mig något i den här stilen.

Loppis nummer två fanns inne i ett "shoppingcenter" och var därför lite svår att hitta (skyltningen utanför var inte så bra). Och när vi hittade det så fanns det inte ens så mycket att titta på. Förutom muggarna ovan, 2 euro för båda.

När vi körde hem tog vi inte motorvägen utan väg 110, för att den är charmigare helt enkelt. Och det skulle löna sig. Big time.

Det skyltades vid vägen om ett loppis, vi svängde av stora vägen och körde en bit längs en höstfärgad, slingrig väg till nästa "loppis"-skylt där vi svängde ner på en vacker allé. Allén omringades av hästhagar, till vänster låg en ridplan och bakom den ett stort rött hus. Och rakt fram tornade denna skönhet till byggnad upp sig:

Det var en så vacker omgivning som plötsligt omgav oss att det kändes overkligt. När vi stirrat klart på det vackra huset följde vi skylten.

Och kom fram till Waarin Kammari. En riktigt idyllisk gård även där.

Katten håller ställningarna.

Waarin kammari var inhyst i en stor bod, mittemot huset där den trevliga farbrorn själv bodde, och bredde också ut sig till ett rum i uthuset bredvid.

Den här synen mötte mig när jag klev in och jag blev stående med öppen mun och stigande puls. Ta det lugnt nu, sa fästmannen retsamt.Gamla herbarium i vackra pärmar.

Den här enorma glasskålen med lock imponerade verkligen på mig. Tänk er att ha den framme med t.ex. mysli. Snacka om lyxförpackning. Den kostade dock 45 euro och fick tyvärr stanna kvar.

När man var klar med bodarna kunde man gå längs en stig över gräsmattan till ett annat uthus, som i sin tur var fyllt med möbler.

Vilken färgklick!

Soffor och spegelbord som var fina att se på. Och så fanns det en mängd gamla symaskiner.

Jag var alldeles till mig bara av att få uppleva den här charmiga platsen. Men förstås hittade jag några billiga ting att ta med mig hem. En liten vit somrig väska, en vackert mönstrad sjal och en gul förvaringshylla med fyra korgar. 4 euro tillsammans.

Dagen till ära var jag klädd i blommig loppisklänning.

22 kommentarer:

Elisabeth sa...

Oj, vilken fantastisk loppis!! Vet inte vad som ser mest spännande ut! Frimärkeslampan eller den strategiskt placerade katten kanske.
:)

red sa...

Jag tror faktsikt vi har varit där i dendär sista loppisen om jag inte minns helt fel. Fast det var vinter och han släppte in oss i en av bodarna för han hade liksom inte allt öppet då den var slaskigt och kallt. Jag kommer ihåg att det var en lite skrämmande upplevelse, för han lät sträng och det hängde yxor överallt (och så var det skymning). Så vi skyndade oss därifrån, haha, fegisar som vi är. Fina fynd du gjorde, speciellt dom härliga muggarna!!!

selma.ratata.fi sa...

Mitt hjärta bultar! Jag har inte varit på loppis på minst en månad och vet inte ens om jag orkar till de här samma vanliga men tänk om jag hade hittat ett sånt, åh!

Johanna A piece of Asia sa...

Blir riktigt avis :-) så många fina saker! gillade dina fynd.
ha en bra dag. /Johanna

popetotrora sa...

Oh, vilken loppis! Jag förstår precis känslan när du gick in! Det är ju så härligt när man kliver in på loppis och det ser ut sådär!!

Hoppas du får en bra dag!

Anonym sa...

Vilket härligt ställe! Sånt blir man lycklig av... :)

Lotten sa...

Oj, vilken härlig loppistur! Önskar att jag kunde zappa mig runt till en massa olika loppisar överallt....
Den gula korgen såg jag på den översta bilden och tänkte att den var ju superfin ;-)

Daniel sa...

Härligt!

Saknar turku!! Studerade där en massa år, cruisade runt med ex-killen å upplevde flera platser du visar upp!! Ihanaa!

... å lilla Vicke vire sa...

Vilka loppisfynd du gjort och vilken härlig utflykt ni verkar ha haft! Inspirerande!

//Victoria

Lundagård sa...

Vilket roligt inlägg. Vilken spännande utflykt. Vilket härligt ställe!
Spanar för tillfället efter gula saker så korgen hade jag garanterat köpt, likaså halsduken :-)

Anna/Rackarungar sa...

Haha.. kan riktigt höra din uppgivna fästman. Ta det L U G N T nu. Hahaha! Min snubbe hade lagt benen på ryggen i ilfart. :) Han älskar min omgjorda fynd, men villhelst inte delta i själva jakten.

Så mycket fint! Vilken härlig dag det ser ut som.
Kram Anna
ps. fin-fin klänning!

Kamomilla sa...

Alltså hur långt från Åb0?? Vilket ställe!

HannasVirrVarr sa...

Elisabeth - Katten i stolen var verkligen en syn :)

Red - Ja, det är nog ett loppis som är bäst under sommarhalvåret, redan nu var det riktigt kallt i bodarna.

Selma - Ja, omväxling förnöjer. Att gå i samma loppisar hela tiden blir trist.

Johanna, Popetotrora - Ja :) TAck detsamma!

effy - Ja :)

Lotten - Det är just ett sånt fynd du skulle göra!

Daniel - :)

...å lilla vicke vire - Ja, det var det verkligen :)

Lundagård - Jag tänkte faktiskt på dig när jag köpte halsduken ;)

Anna - Haha, ja precis. Min man är inte så värt ivrig att vara med heller men han går med på det ibland ;)

Kamomilla - Adressen finns säkert på deras hemsida, men jag skulle gissa 15-20 km ifrån Åbo.

Ronja sa...

oij ödet, dit måste jag, till den sista loppisen, jag är ute efter endera en krona eller lampor överlag. Ni råk int få nån direkt andress dit? jag och mitt usla lokalsinne.. :S

Vintagesmulor sa...

Jäklar, jag får höjd puls och jaktinstinkt när jag ser såna bilder. Blir helt irrationell och vill ta färjan till Finland NU.

Du verkar ha hand för fynd och plockade verkligen ut bra saker! Det är inte helt lätt och kräver sin man (eller kvinna) i såna där prylsmockade bodar. Tur för mig att vi inte huserar i sammma område. :)

Min sambo har mer än en gång varit tvungen att hålla mig lite om axlarna och viska lugnande ord i mitt öra när vi snavat in i något loppishimmelrike. Det blir så mycket att ta in!

HannasVirrVarr sa...

Ronja - Adressen: Waarin Kammari,
Turku-Viipurintie 35,
21500 Piikkiö och nätsida: www.waarinkammari.net - God jaktlycka! :)

Vintagesmulor - Haha, det är precis så, det blir så mycket att ta in, man får först tunnelseende innan man lugnar ner sig och kan börja leta på riktigt. En härlig känsla :)

Peppe sa...

Jäklar, till och med jag hyperventilerade när jag såg det.

HannasVirrVarr sa...

Peppe - Det är ett bra tecken!

Galleri MochB sa...

Ja tänk vilka skattgömmor som säkert ligger lite varstans i landet och som man inte ens vet att de existerar... :O) Verkligt härligt ställe ni hittade!

Caroline sa...

Underbara bilder. Dör lite för frimärkslampan.

HannasVirrVarr sa...

Galleri MochB - Ja, det finns alltid mer att upptäcka!

CAroline - Den var verkligen speciell.

Lurkeslurk sa...

Coolt ställe, det där sista! Vi skulle verkligen behöva lite nya lampor... Dregel:-)