17 augusti 2010

Miljöpredikan

Det här med miljövänlig konsumtion borde inte handla så mycket om att köpa nya ekologiska (och dyrare) produkter som det borde handla om att minska sin konsumtion. Men vem vill nu marknadsföra den tanken, det ligger ju inga pengar i det!

Jag har försökt att verkligen minska på att köpa nya grejer. Det mesta kan man faktiskt skaffa begagnat, på loppis eller på andra sätt. Eller (hur tråkigt det än låter) använda det man redan har. Om jag köper något nytt måste jag verkligen kunna motivera det för mig själv.

Alla behöver inte göra som jag men jag upplever att vi alla är skyldiga att ifrågasätta det konsumtionssamhälle som vi lever i idag. Och vara medvetna om att det finns alternativ.

4 kommentarer:

pimples.ratata.fi sa...

Absolut. Synd att ekologiskt är så DYRT (nu tänker jag matbutik o dyl och inte loppis). På studiestöd blir det svårt att vara grön i alla val.

elin sa...

word!

Kamomilla sa...

Har du förresten läst boken "Lev Enklare" av Giséla Linde? Läsvärd och tänkvärd bok! jag rekommenderar!

HannasVirrVarr sa...

Pimples - Jo, jag vet. Men man kan försöka vara grön i några val i alla fall :)

Elin - Tack!

Kamomilla - Känner till henne och boken men har inte läst den. Jag läste någon artikel om henne och tror att jag har varit inne på samma tankespår som hon verkar vara. Borde läsa boken :)