28 augusti 2010

En i-landskatastrof av hög rang

Dagens loppisrunda byttes ut mot ett besök till köpcentret Skanssi när jag fick möjlighet att ta en kaffe med vänner jag sällan träffar. Så långt allt väl.

På vägen hem kollade jag in rea-utbudet av springskor vid Stadium eftersom jag den senaste tiden funderat på att köpa ett par nya. Dels för att de gamla börjar bli slut och dels för att läroboken säger att man borde ha två springskor att växla mellan så att de hinner återhämta sig bättre mellan länkarna och på så sätt håller längre.

De hade en hel del skor. Jag var på väg att köpa ett par Asics nersatta till 59,90 men så prövade jag ännu ett par och de var betydligt bekvämare och skönare. Nersatta till 79,90. Bestämde mig för att slå till, det är ett bra pris för bra springskor.

Vid kassan säger mitt Visa Electronkort stopp och jag börjar svettas. Jag visste att åttio euro var på gränsen men trodde ändå att det skulle finnas nästan hundra euro på kontot. Jag ber henne hålla skorna en stund medan jag går till en Otto automat och kollar. 78,98 euro!

Jag går tillbaka och visar kvittot och frågar om hon kan ge en euro rabatt ännu. Det kan hon inte. Men en euro? Nä, tyvärr. Hon vill så gärna men kan tyvärr inte. Fast om jag har en euro i kontanter så går det bra att spjälka upp. Men jag som alltid har kontanter (för spontana loppisbesök där de inte tar kort) har nu bara 75 cent. Det är en deprimerande matematik.

78,98 + 0,75 = 79,73. Vilket betyder att jag saknar exakt 17 cent för att kunna köpa skorna. Sorgen och förödmjukelsen är så total att jag nästan springer gråtandes ut ur köpcentret.

Väl ute i den friska luften samlar jag mig och sätter mig på en bänk för att ringa min far away-fästman för att få lite medkänsla och kärlek. Han svarar inte och jag känner ett darr på läppen när jag svärande går mot cykeln.

Nu ska jag snöra på mig mina gamla svettiga skor och springa av mig dagens nederlag.

4 kommentarer:

Sofia sa...

Det där är nog bara en så trist situation!

Fast jag får inte ihop din matematik riktigt, 79,93 är ju 3 cent mer än 79,90, så borde du inte ha kunnat köpa skorna då?

HannasVirrVarr sa...

Ja, du har så rätt. Jag skrev fel, det ska stå 79,73 :)

Kamomilla sa...

Been there, det är såå jobbigt! och jag hittar alla loppispärlor när månaden just är slut, lönen förbrukad och man vet att detta tillfälle aldrig kommer igen...Argh

Och när jag var liten trodde jag att ALLA vuxna har pengar- alltid.

Kiva att du kollade axxell, egentligen bodrde du vara med där och dra kursen med mig! Du är en stor inspiratör!!

HannasVirrVarr sa...

Ja, man trodde ju så när man var liten, dessutom trodde jag att alla vuxna visste allt OCH alltid gjorde det som var rätt. Pah!

Tack, det var en fin komplimang. Du är minsann också en stor inspiratör, hoppas det blir en bra kurs :)