8 april 2010

Ringar?

Och så var det ju ett par fingrar som skulle ringbeklädas. Varken Han eller jag är insatta. Jag surfar lite och inser att det finns ringar som kostar FLERA TUSEN EURO. What?!

Jag förstår att det finns de som är mer förmögna än jag men ändå. Det är en liten ring. Vad är det liksom för fel på en enkel silverring för 6,90? Varför ska man överdriva så? Eller saknas någon viktig diamant i min hjärna som leder till att jag inte förstår det fantastiska med dyra smycken?

10 kommentarer:

Anonym sa...

ska kommentera här för första gången nu, har läst här ett tag nu. (gillar vekrligen din blogg!!)
stå emot diamant-grejen! den släta silverringen var jättefin ju!

se åtm blood diamond innan du väljer ring. bra film. o hemsk! :(

grattis till förlovningen!

/elin

Peppe sa...

Äh, strunta i kutymen. Ta en enkel silverring. Vi sket i att köpa en förlovnings- och en ny vigselring och kör med bara ett ex (däremot har Mags nio diamanter, medan jag bara har en).

red.ratata.fi sa...

Jag håller med dig! Jag tycker man ska välja en man gillar, oavsett priset. Hoppeligen kostar den under hundralappen och inte över tusenlappen ;). Löjligt att överdriva, det är ju inte ringen som är grejen. Jag skulle hellre lägga några tusenlappar på festen!

Kamomilla sa...

Håller med kommentarerna ovan-strunt i priset, det är tanken som gäller. Man kan alltid köpa dyra fina ringar senare och liksom förnya sin förlovning. OM man absolut vill ha dyrare ringar.Eller byta samtidigt som man gifter sig.

HannasVirrVarr sa...

Elin - Roligt att höra :) Ja, det blir nog inga diamanter inte, tack för stödet.

Peppe - Ja, jag gillar att strunta i kutymen.

Red - Ja, jag håller verkligen med dig :)

Kamomilla - Ja, det där är en riktigt bra idé :)

pia sa...

Slät silverring är snygga, de som ändå tåls att fundera på med silverringar är att de slits väldigt snabbt, så om man vill ha en ring som man vill använda en lång tid så kan man alltid fundera på att köpa i vitt guld. De är dyrare, men ändå inte svindyra och tåligare. Däremot ska de ärna rodineras en gång i året.
Jag körde så och bytte då jag gifte mig så att jag nu bara använder en ring, men en dyrare sån

pia sa...

och ärna betyder då gärna :)

Tofslan sa...

Hanna köp inte dom! Jag har en precis sådan, från kultajousi, samma pris. Och fast de låtsas heta silver så håller den inte.. min är missfärgad och bara två år gammal =/

HannasVirrVarr sa...

Pia - Tack för tipsen. Vi ska se hur det blir.

Tofslan - Jahaa, jag vet nu inte om jag siktat in mig på just den men det var bra att veta. inte den men andra ord ;)

Malin sa...

Våra förlovningsringar var inte särskilt dyra. Enkla kalevalaringar i guld med roliga prickar på. Vigselringarna (vi ville båda ha) var lite dyrare. Tänkte att då vi nu en gång skaffar kan vi ju ta sådana som håller. Är fortfarande väldigt nöjd. Hade nog inte varit nöjdare med nån dyr ring. Huvudsaken är att ni tycker de är snygga, så att ni vill ha dem resten av livet. Lite samma som då man väljer partner alltså (fast då räcker det iofs inte med att han är snygg, han måste besitta många andra egenskaper också)