7 mars 2010

Var är den vita mattan?

Här i veckan när jag var i fixartagen rullade jag ut en matta i vardagsrummet. Mattan hade vi med oss när vi flyttade men den har stått hoprullad i ett hörn för att vi av någon anledningen inte tyckte om den. Hur det nu blivit så har vi inte kommit oss för att skaffa någon annan matta heller och jag tyckte att vi kunde testa på den här en stund.

Han som jag bor med lägger verkligen inte märke till detaljer men mattan bidrog till en ganska stor förändring, vilket han lade märke till när han kom hem.

Han: Oj, du har bytt matta.
Jag: Eh, nä jag har inte bytt, här fanns ingen tidigare.
Han: (Inser att han inte har en aning och försöker rädda det som räddas kan) Det var visst en annan matta här tidigare, en vit.

Och efter en stund tillägger han: Vart har du gjort av med den där vita mattan, det är ju jag som har betalat den.

5 kommentarer:

Naja sa...

Haha, känner igen mig...
Igår utspelades motsvarande men i fråga om skjortor. jag visade två bilder på två skjortor, en rödrutig och en mörkblårutig. Han påstod att det var samma skjorta bara att en av dem var lite mattare i färgen. Mattare?!? Rött vs marinblå, vilken är då mattare?

alegni sa...

LOL!
fruktansvärt vackert golv ni har i lägenheten!
(och förresten, vart har du gjort av med den vita mattan?) ;)

HannasVirrVarr sa...

Hahaha! Ja, man undrar. Man får i alla fall underhållning!

HannasVirrVarr sa...

Alegni - Haha, ingen aning (men han har ju tydligen betalat för den :P). Ja, jag föll genast för golvet när jag var och titta på lägenheten :)

alegni sa...

där ser man att karlar lever i sin egen lilla värld ;)