13 mars 2010

I tre provrum har jag svettats idag

Först tog jag buss ut till ett av Frälsningsarméns loppis som jag aldrig besökt tidigare. Mitt mål var att hitta något att klä mig i på Ratatafesten (dresscode: färggrant & extra festligt) för när jag tittade in i min garderob fanns det inget festligt och färggrant där. Faktiskt inget!

Hur fnissig och glad jag än blir när jag ser ett sånt här plagg så bara funkar det inte för mig. Skulle jag köpa den skulle den hänga i garderoben oanvänd och ge mig dåligt samvete.
En ljust rosa skjorta till sommaren, ja tack. Den köpte jag för fyra euro och toppen som skymtar där under är från Syster Retro.
En sån här rysch-pysch-puff-uppknäppt-skjorta får mig att känna mig barsk och sträng, därav minen. De pastelliga färgerna och nagellacket som matchar alltför bra drar förstås ner på det bryska men den funkade inte för mig, den fick stanna kvar.

När jag med bussen kom tillbaka till centrum gick jag för rekreationens skull till Gina Tricot. Jag bestämde mig för att pröva en blommig byxdress för att jag är lite fashinerad av det plagget men det var (som vanligt) inte alls lyckat.
Jag hoppas verkligen ni uppskattar den här bilden. Posen, minen, strumporna... självdistansen. Det jag försöker visa är att grenen är väldigt lågt ner, det kändes konstigt. Jag behöver knappast skriva ut det men den blev kvar i butiken.

Hos Gina prövade jag en prickig magtröja. Jag skulle kunna tänka mig en sådan, den var skön. Men eftersom det ännu är en lång väg till sommaren så ska jag ännu fundera på det här med magtröja (jag har inga svårigheter med att visa mage men är det alls anständigt?!).

Sen när jag ändå var igång gjorde jag en runda vid H&M.

De hade minus 10 euro på alla jackor och kavajer och den lilla, supercharmiga, ljusgråa (nästan vita men inte riktigt) läderjackan på bilden fastnade i min hand. Jag prövade den många gånger, av och på och av och på, vända och vrida. Och så slog jag till, det blev ändå bara 30 euro med den där tian bort. Jag tror jag är lite kär i den.

Till sist bjuder jag på en glimt av det plagg som jag köpte på loppisen och skall försöka omvandla till ett festplagg. Vi ska se hur det går. Färggrant är det i alla fall.

7 kommentarer:

selma.ratata.fi sa...

nej men nu vill jag ju ha den pastelliga skjortan!

Linus sa...

Ooh så spännande, jag väntar på att få se resultatet! :)

Kamomilla sa...

Vad roligt att få följa med på din shoppingrunda!!!

alegni sa...

klart du skulle ha den jackan - den är som klippt och skuren för dig!
jag såg den där blommiga byxdressen på gina tricot - oh my god (sagt med janice - friends-chandler's ex-girlfriends - röst)!
skön söndag!

alegni sa...

fast på dig ser den inte alls så illa ut som hängandes på en galge i affären!

HannasVirrVarr sa...

Alegni - Oj tack för Friends-referensen, det funkar alltid på mig :) På bilden syns det inte riktigt hur illa byxdressen är eftersom jag drar i gensömmen, när den bara hängde ner så... hahaha:)

elin sa...

ja visst är fiskbesflätan suverän!! Håller så mycket bättre än en vanlig, till och med på kort hår. Odla lite så fixar du det:)
Gemytlig blogg förresten, diggar bilderna. Speciellt loppisfynden. Alltid inspirerande med sånt!
/elin