7 januari 2010

Jag är vaken

Det är lite sådär. Fast ja ser trött ut på bilden så är jag så pass pigg att det kändes vettigt att starta upp datorn där en 03.15-tiden. Då hade jag redan försökt med både vända mig och somna om (x antal gånger) och gå upp på wc:n och gå till sängs igen för att lura kroppen och tankarna.

Nu när jag har suttit och surfat en dryg timme och ännu inte känner sömnen komma krypande ser jag inget annat alternativ än att (blogga och) testa den omtalade varma mjölken.

8 kommentarer:

alegni sa...

usch, det är så trist att inte få tag på sömnen miss i nassen. jag ligger vaken flera nätter varje vecka, så jag vet hur det är. jag är envis och ligger kvar i sängen, men kanske det vore vettigare att stiga upp och göra någon nytta när man ändå inte kan sova. hur blev det med/efter mjölken?

amyndra sa...

varm mjölk med honung i! trodde aldrig det skulle vara gott men det var dundergott! kan inte säga att jag somnade (eller att det ens var pga sömnbrist som jag drack mjölken) men gott var det!

Louise sa...

Ja usch det är många som har litet omvänd dygnsrytm just nu ;(

HannasVirrVarr sa...

Alegni - Inte roligt. Ja antar man måste testa lite olika grejer tills man hittar det som fungerar bäst för en själv. Om man ligger kvar får man kanske någon sorts vila, kanske man slumrar till fast man inte får någon ordentlig sömn.

Amyndra - Jag satte ingen honung (det borde jag har gjort) men det var ändå förvånansvärt gott och det la sig som en varm och mjuk boll i magen :)

Louise - Ja, sådär går det när man har ledigt för länge ;)

alegni sa...

jo, det påstås ju att man vilar bara man ligger ner, fast grymt jobbigt är det att ligga och snurra timme efter timme :/

HannasVirrVarr sa...

Ja, det är det verkligen. Inget roligt att inte få sömn.

Omtankar sa...

Jag har med jämna mellanrum problem med sömnen, så här kommer mina bästa tips:
Först det där grundläggande:
-varva ner minst en timme före läggdags (utesluter dator totalt!)
- håll rytmen någorlunda, även under lediga dagar
-motion, men inte för sent på kvällen
Sedan nödknepen när man ligger o kastar sig och det bara inte går att somna:
-varm mjölk+banan
-mätt mage
-tänk på att du sover bättre nästa natt i stället (den attityden hjälper mig att slappna av o inte stressa upp mig över att det är så svårt att somna)
-kamomillté
-ligg kvar i sängen och spänn delar av kroppen o slappna av turvis, föreställ dig att ena foten somnar, sedan benet, osv...
-om du ligger kvar i sängen trots att du inte somnar vilar du i alla fall, förutsatt att tankarna inte snurrar för mycket. Om tankarna snurrar för vilt brukar det vara bättre för mig att stiga upp och läsa, surfa (jo, då har jag svårt att låta bli datorn, trots att jag tror att den gör en pigg med allt ljus och flimrande bilder), eller pyssla med något lugnande.

Sov gott!

HannasVirrVarr sa...

Omtankar - Tack, det låter som bra tips! :)