11 januari 2010

Hänt i helgen

Jag har i goda vänners lag uppdaterat mina pidrokunskaper. Jag är ingen garvad pidrospelare och ofta livrädd för att bjuda och "håla". Men plötsligt får jag skitbra kort, bjuder elva och ska börja spela. Plötsligt ser jag att mitt ess (som kännetecknas av ett A) är en fyra (4). Med ett ess kan man uträtta mycket, med en fyra egentligen inget och oj vad jag hålade. Men det gick bättre sen och var en rolig kväll och jag är redan sugen på mera pidro.

Jag hällde ut en dryg deciliter öl på vårt trägolv så att det rann ner mellan golvbräderna. Sedan låg jag där på knä och pulade ner hushållspapper i springorna för att ölen skulle sugas upp.

Jag kokade risgrynsgröt för första gången i livet. Det blev väl bra men om jag ska komma ihåg att jag har något på spisen eller i ugnen så borde jag sitta där framför och inte göra något annat överhuvudtaget. Gröten tog fast lite i botten med andra ord. Och en gång kokade jag ägg i 45 minuter.

Och nätet fungerar inte i vår residens. Jag har bloggabstinens. Men lämna nu inte mig och min blogg i sticket, kära läsare. Det blir snart bilder!

3 kommentarer:

Louise sa...

Ägg i 45 min...hm...säkert inte ätbara mera vid det laget :O)

alegni sa...

det finns inget roligare kortspel än pidro! jag har bara spelat i drygt tio år, men ångrar bittert att jag inte lärde mig tidigare :) inte bjuder jag mer än sju så ofta jag heller, men det är kul ändå!
du gillar hårdkokta ägg, va?

HannasVirrVarr sa...

Louise - Jag åt dem nog, hårdkokt :)

Alegni - Jag undvek också länge att lära mig pidro men det är verkligen roligt!