17 oktober 2009

Var och en har sin ask

Bilden utspelar sig på en öppen hylla i köket. Den charmiga telådan i tunt trä är ett fynd från denna helg, 1 euro. Den vita lilla skålen med två öron som står på den tror jag inte heller jag har visat tidigare, köpte också den på loppis för inte så länge sen, tycker den är ljuvligt söt.

Ljuvligt söt är också denna lilla äppelskål i pressat glas. Den är ett sådant föremål som jag bara blir så sjukt glad av att se på och hålla i. Den är liten, pigg och glad. Lite glädje för 1 euro, ja tack!
Den får agera förvaring för några tändsticksaskar, man måste ju hade dem framme och nära till hands nu när det är ljus-tider.
H och A. Bokstäverna står för våra namn och de är inte där endast för att se fina ut, nej vi har våra egna askar. Detta är nödvändigt eftersom våra åsikter om hur man behandlar en förbrukad sticka går vitt isär (jag tycker att man slänger stickan genast medan den andre tycker att man lägger den tillbaka i asken tills man kan slänga alla samtidigt). Med egna askar slipper vi en massa olägenheter. Töntigt och onödigt kan tyckas men det är mycket bra!

Ägghållare (finns det ordet?) och plastfat för ungefär en halv euro. Lite kitsch skadar ingen!

3 kommentarer:

Kamomilla sa...

Jättesöt, den där tvåörade skålen!:)

Vilken prima ide´med tändstickorna! Vad gör man inte för husfridens skull? :)

Louise sa...

Av alla fian loppisfynd du visade fastnade jag mest för den tvåörade vita koppen. Så söt!!

Fröken Fräken sa...

Visst är det kul på Ikea, men jag tycker ändå att det är roligare att gå på loppis och göra sådana här charmiga fynd. Nu blev min bror tvungen att byta däck på bilen innan vi åkte iväg så jag hann på loppis också. Och köpte 15 (!) glasburkar!!