25 maj 2009

Usch och fy?


Jag hyser lite kärlek för retro. Och ibland tenderar den välla över och ta överhand men jag försöker hålla den i styr. Lagom doser är bäst.

Nu ska ni fokusera era blickar på kopparna till höger. Jag köpte dem på loppis i helgen för 20 cent per kopp, alltså 60 cent för tre koppar - sjukt billigt. Men! Min kära loppisvän spydde galla över dem.

Jag förklarade och förklarade. Fin form, söt rund röd boll, retro-känsla... Men nej, "Usch, det är ju tv4!" och något om att folk har blivit påprackade dem gratis i tiderna.

Intressant. För det mesta har vi ganska lika smak, eller åtminstone förstår och känner den andres smak. Men här gick vi så vitt isär det bara går, och ingen förståelse fick jag ;)

Vad tycker ni? Är de bara fruktansvärda? (Jag tycker fortfarande att de är coola och roliga och skönheten ligger ju i betraktarens ögon, eller hur?)

6 kommentarer:

Kamomilla sa...

De är visst härliga!! :) Jag gillar också retro. När vi bodde i Åbo, medan vi byggde i skärgården hade vi en liten tid en tillfällig bostad i ett 50-tals hus. Där passade alla såna där härliga saker in. Ibland önskar man att man kunde inreda alla rum i olika stil. Då skulle jag ha ett i sekelskiftesstil, ett med New England stil, ett med retrohärligheter och ett i orientalsik stil...

Tyck om dina muggar du, de är fina! :)

amyndra sa...

hmm, allt handlar ju om associationer. och jag associerar endast till tv4. tyvärr. :) men jag tackar för present :D det var kärleksfullt!

Hannis sa...

Nog ligger det i betraktarens ögon alltid.
Dom flesta saker jag släpar hem möts med ett fnys av omgivningen.
Men när sakerna har hittat sin plats då tycker dom att det är fint=))
Kopplar nog också i hop muggarna med Tv4, men tycker dom är fina ändå=))

Ha en fin dag!!

Lundagård sa...

Kul att du gillade pallen!
Kopparna är skojiga, siffror och allt som är runt och rött är ju fint :)

Tofslan sa...

Hanna va gulliga muggarna é ;)

Fröken Fräken sa...

Jag säger att det är himla tur att man har olika smak! Annars skulle jag ju aldrig göra några fynd, för de fynden bygger ju på att någon annan inte sett skönheten i dem och skänkt vidare!