5 december 2010

Söndagsbilder: mammaskålen och julkrafs

Från gårdagens loppisbesök hann jag fylla en hel tygkass med inköp. Främst i jultema.

Jag hittade mammaskålen till den lilla glasskålen med lock som jag köpte tidigare. Jag tycker om både formen och mönstret, som ser ut som ådringen på trä.

Lite billigt julkrafs som jag ska använda till paketering av klappar.

Färgglada julgransbollar, som jag hade en omedelbar plan för.

En stor burk med godis. Den hälsosamma sorten: ögongodis. Den bruna flaskan köpte jag också och tanken var en ljusslinga inuti men den som ligger i just nu lyser dåligt. Jag får åtgärda det.

Inspirationen till ljusslinga i färgat glas fick jag härifrån, tycker det ser superfint ut.

Mera söndagsbildsbloggande hittas i fabriken.

7 kommentarer:

erry sa...

Så fina bilder du bjuder på idag! :) Vilka fina julgranskulor du fick tag på!

Lotten sa...

Åhh bilden med kulorna i glasskålen var ju helt underbar! Såå inspirerande!

Kamomilla sa...

Vad snyygt med bollarna i burken, men du har rätt, den lyser väldans svagt den där slingan..

En annan Hanna i Åbo sa...

vet du, jag tror den där glas-skålen från Pargas loppiset härstammar från min farmors grejer som vi nu håller på att sälja bort på loppis! Trevligt att se den i sitt nya hem! :)

lotta sa...

hej och tack så hemkst mycket för din kommentar. det är ju klaaart att allt kunde vara sämre ställt, och att leva utan badrum några veckor är ju ett värdsigt ting i jämförelse med allt som verkligen kunde vara mycket värre. det är bara hemskt frustrerande ibland, speciellt med en mycket orättvis hyresvärd och sådant, åååh.

jag har ju såklart följt din blogg, eftersom den är så hemskt inspirerande och jag jämt blir så imponerad över dina fynd och dina ideér. exempelvis den bruna flaskan är ovan, så fin! och din julkortsidé sen! så ja, det är ju klart jag läste om din flytt till kristinestad men var inte modig nog att kommentera ;) haha, åh, vad ska jag säga - det är ju en så fin liten charmig trähusstad. men den lider ganska mycket av småstadssyndromet (alla känner alla, och litegranna kauniit ja rohkeat-typiskt med att alla på något är släkt med alla på de mest konstiga sätten, haha), fast det gör nog alla små små städer dock... men jag tror nog du ska hitta sällskap där, en förvånande stor del av gamla skolkompisar har återvänt dit eller bor fortfarande kvar där, så det borde inte bara vara du och 9000 medeålderstyper/åldringar, hehe. och nattlivet lär vara vilt, vad jag känner till finns där en het krog med namnet nightbird! ;)

lång kommentar, check!

Nanó sa...

Vilka ofattbart underbara julgranskulor! Så där ska julprydnader se ut!

Hannasvirrvarr sa...

erry - tack!

Lotten - Ett bra alternativ när man inte har julgran :)

Kamomilla - Ja, den går på batterier och de var tydligen slut. Känns dock inte speciellt miljötrevligt att hålla på och mata med batterier. Ny lösning behövs.

Hanna - Oj, roligt om det är så! :)

Lotta - Tack för din kommentar och komplimangerna :) Jag har ju själv växt upp i en liten by (inte ens stad) med alla-känner-alla fenomenet och det blir ganska spännande att komma in som ny i ett sådant samhälle. Lite skrämmande men spännande :)

Nightbird, jestas! :D

Nanó - Åh, tack! Så oerhört förmånligt dessutom.