10 januari 2013

Miljöegagemang

Ni vet det där fenomenet när en del människor känner att de måste klanka ner på andras engagemang för något. Som att det finns annat som är viktigare, eller om en person som brinner för miljöfrågor gör en flygresa. "Jasså, då spelar det plötsligt ingen roll!" säger någon och känner sig nöjd över att ha "satt dit" miljökämpen som inte lever som den lär. Läs här, Nina Åkestam är så underbart välformulerad. En ny favoritblogg.

6 kommentarer:

Sandra sa...

Jag satt precis och tänkte på det där då jag själv fick en pik för att vara så engagerad - uttalat som ett skällsord med innebörden "jag har då viktigare saker att hålla på med". Vilka besvärliga knappar trycker andras engagemang på egentligen? Är det så svårt att vara glad att nån orkar försöka?

Hannasvirrvarr sa...

Sandra - Ja, det blir så svartvitt om man ska tänka sådär, att man ska engagera sig till 100% om det ska duga, annars ska man skita i allt, eller hur tänker de? Allt man gör för en bättre värld är väl bra?

Evasleva sa...

Helt rätt!

Anonym sa...

Känner så igen det där!
- Johanna-

Heidi sa...

Jag känner verkligen igen det där. Jag vet inte varför folk vill "sätta dit" människor som engagerar sig, är det dåligt samvete som pratar eller vad är det som irriterar så? Konstigt..

Hördu, skulle det vara okej om jag lade upp intervju vi gjorde med dig till Ebl på min blogg? :)

H. Heidi

Hannasvirrvarr sa...

Heidi - Ja, absolut! :)